НОВА СТАНИЦА У „НС БАЈК СИСТЕМУ“

Да је Нови Сад град бициклиста, потврђује и чињеница да се константно шири „Нс бајк систем“. Нова 14. станица ускоро ће бити изграђена на Булевару Европе, а житељи тог дела града имаће прилику да користе 14 градских бицикала

Како би смањили гужве у саобраћају и понудили Новосађанима још један, алтернативни начин превоза, ЈКП „Паркинг сервис“ осмислило је „НС бајк систем“, који ће ускоро добити 14. станицу, а биће изграђена на Булевару Европе. Осим тога, љубитељима двоточкаша ускоро ће бити представљени и нови бицикли.

„Ускоро очекујемо ту 14. станицу у „НС Бајк систему“, чиме „НС Бајк“ постаје већи, озбиљан систем алтернативног превоза по граду, на свакој станици је 14 бицикала. Ми ћемо врло брзо промовисати и неке нове бицикле, ја се надам заједно са новом станицом, тако да неких 130 бицикала је у оптицају што је за сада неки оптималан број“, каже Радован Јекнић, портпарол.

Иако велики број Новосађана има свој бицикл, ове сезоне у „НС Бајк систему“ регистровано је пет хиљада корисника. Више од стотину корисника набавило је картице за сезонску претплату по цени од 1.100 динара.

„НС Бајк систем није негде осмишљен да би се на њему зарадило, то се види и по ценама изнајмљивања, и по свему, него управо да стимулише грађане да се превозе по граду неким другим средством, у овом случају бициклима, како би мало растеретили недостатак паркинг простора у граду“, каже Јекнић.

За изнајмљивање градских бицикала потребна је корисничка картица, која се за 600 динара може купити на благајни Паркинг сервиса. Градски бицикли тренутно се могу изнајмити на 13 станица, а дневно изнајмљивање кошта 170 динара.