НОВА СВЕТЛОСНА СИГНАЛИЗАЦИЈА НА РАСКРСНИЦИ ЗМАЈ ЈОВИНЕ И МИХАЈЛА ПУПИНА

На раскрсници улица Јована Јовановића Змаја и Михајла Пупина, једном од најфреквентнијих делова града, постављена је нова светлосна сигнализација. У радове је уложено 5,2 милиона динара, што је обезбеђено средствима Града Кикинде и Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај. Од сада је возачима на располагању најмодернији паметни семафор који има четири сензора који врше аналитику саобраћаја, односно детекцију возила, што значи да ће у односу на фреквентност, семафор мењати токове зеленог светла у односу на правце. Завршетак радова обишли су градоначелник Кикинде, Никола Лукач, начелник Севернобанатског округа, Мирослав Дучић, као и представници Саобраћајне инспекције Града Кикинде.

“Очекујемо да у току ове године поставимо још један радар на раскрсници улица Милоша Великог и Синђелићеве, у шта ћемо уложити 12 милиона динара. Тиме повећавамо безбедност за сваки део града. Заједно са ресорним Секретаријатом, поставиће се још један радар код Основне школе ‘Јован Поповић’, док би до краја године требало да се поставимо још један успоривач у Накову у зони школе. Поставком светлосне сигнализације, уређењем паркинг места, али и уз изградњу новог мини ритејл парка, овај део града требало би да добије потпуно нови изглед, који су становници Микронасеља заслужили“, рекао је градоначелник.

Нови семафор требало би у знатној мери да унапреди безбедност свих учесника у саобраћају, поготово што се у самој близини раскрснице налазе вртић и основна школа:

“Уколико хитна служба наилази до раскрснице и поседује ГПС систем, постоји могућност да јој се на време омогући пролаз кроз зелено светло. Ради се о семафору најновије генерерације у држави“, подсетио је Владимир Радновић, представник извођача радова.

Извор: Град Кикинда