НОВА УСЛУГА ЖЕЛЕЗНИЦА СРБИЈЕ: ОТВОРЕН СЕРВИС ЗА ОСОБЕ СА СМАЊЕНОМ ПОКРЕТЉИВОШЋУ

У циљу удобнијег и комфорнијег путовања возом брзином 200 км/сат на брзој прузи Београд-Нови Сад, Инфраструктура Железнице отворила је посебан сервис за особе са смањеном покретљивошћу.

Овај сервис биће у функцији свакодневно у периоду од 07.00 до 20.00 часова,  а дежурни бројеви телефона су 066 840 41 88 и 066 840 41 89.

Сервис је намењен особама са смањеном покретљивошћу које за кретање користе помагала, како би им у железничким станицама на брзој прузи Београд-Нови Сад била пружена адекватна услуга и помоћ.

Сервис ће бити у функцији почев од 15. марта 2022. године.

Потребно је само најкасније један дан пре путовања, на дежурне бројеве телефона најавити путовање особа са смањеном покретљивошћу возом на брзој прузи Београд-Нови Сад.

У најави је потребно навести датум, време и релацију путовања особа са смањеном покретљивошћу на брзој прузи Београд-Нови Сад.

Дежурни радници омогућиће особама са смањеном покретљивошћу да лакше приступе железничким станицама, перонима и уђу у воз, као и да након вожње изађу из воза и напусте железничке објекте.

„Инфраструктура железнице Србије“ као друштвено одговорна компанија, у наредном периоду планира да сличан сервис организује и на другим пругама у Србији, како би особама са смањеном покретљивошћу омогућили лакше коришћење железничког превоза.

Извор: Општина Инђија