НОВА ВЕЛИКА ИНВЕСТИЦИJА У ЗРЕЊАНИНУ – “МПЗ АГРАР“ ГРАДИ НАJВЕЋУ ХЛАДЊАЧУ У РЕГИОНУ

Само неколико дана након потписивања уговора с компаниjом “Есекс”, у Зрењанину jе данас озваничен почетак реализациjе jош jедне велике инвестициjе, по висини улагања сигурно jедне од наjвећих до сада у новим градским индустриjским зонама. Предузеће “МПЗ Аграр” из Новог Сада, коjе послуjе у саставу Индустриjе меса “Матиjевић”, постало jе данас власник 10 хектара земљишта у индустриjскоj зони “Северозапад – Елемир” и на том простору ће подићи хладњачу капацитета 15.000 тона, са секторима за дубоко замрзавање воћа по посебноj технологиjи. Такође, „МПЗ Аграр“ планира и засаде воћа на око 1.000 хектара, од коjих око 300 на териториjи Зрењанина. Земљиште jе предузећу припало за 65,9 милиона динара, а укупна инвестициjа процењуjе се на чак 20 милиона евра. 

Уговор су свечано потписали градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић, директор “МПЗ Аграр” Жељко Радановић и директорка Индустриjе меса “Матиjевић” Бранка Грубор. Како jе истакнуто током свечаности, у Зрењанину ће бити подигнута наjвећа хладњача на овим просторима, а биће намењена складиштењу вишања и поврћа. 

Градоначелник Зрењанина оценио jе ову инвестициjу као изузетно значаjну, jер ће jедна домаћа компаниjа уложити 20 милиона евра, не само у индустриjску производњу, већ у развоj пољопривреде и аграра уопште.

“Прошле године сам наjављивао неколико великих инвестициjа у области пољопривреде у Зрењанину и мислим да jе ово сjаjна вест не само за наш град, него и за целу Србиjу. Преко 200 запослених биће у овом погону, хиљаду хектара са засадом вишања, веома озбиљна инвестициjа, хладњача наjвећа не само на овим просторима, него и у окружењу, и то ће бити баш овде, у Зрењанину. Задовољан сам што велики инвеститори долазе у наш град, што смо интересантни за странце, али сам jош задовољниjи што наше, домаће компаниjе виде Зрењанин као добро место за инвестирање”, рекао jе Чедомир Jањић након потписивања уговора. 

Директор “МПЗ Аграр” Жељко Радановић потврдио jе да то предузеће има у плану подизање хладњаче за прераду вишње и поврћа, са поменутим капацитетом, а да ће градња почети наредног пролећа.

“У плану jе да се за неких годину ипо дана градња и заврши. Биће запослено наjмање 200 радника, а плате ће бити на завидном нивоу. Радићемо и откуп поврћа и вишње од коопераната, у овоj хладњачи ће се замрзавати и прерађивати наjвећа количина вишње и као таква извозити на тржиште Европске униjе”, казао jе Радановић.  

 

 

Извор: Град Зрењанин