НОВА ВОЗИЛА УРУЧЕНА СОМБОРСКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић уручила је данас кључеве два возила директорици Дома здравља „др Ђорђе Лазић“ докторки Емеше Ури. Град Сомбор набавио је нова возила за потребе Дома здравља како би се обезбедила боља и доступнија здравствена заштита свим грађанима Сомбора.

„Као и током претходних година, тако и током ове, Град Сомбор наставио је са обновом опреме потребне за Дом здравља и све грађане Сомбора, у сврху примарне здравствене заштите. У том смислу, ове године на предлог ове установе набавили смо два нова возила. Једно је комби, друго је путничко возило, које ће сасвим сигурно допринети квалитетнијој и доступнијој здравственој заштити“ истакла је градоначелница Душанка Голубовић.

Градоначелница је нагласила да велики број грађана, а нарочито грађани из 15 насељених места, има потребу за превозом како би остварили здравствену заштиту, а да је та потреба била још већа с обзиром на пандемију корона вируса.

„С обзиром на почетак пандемије који је био у марту месецу ми смо,у доброј сарадњи као и до сада, уступили два возила Градске управе Дому здравља и тиме обезбедили несметану здравствену заштиту, пре свега, за оне болеснике који иду на дијализу и у том смислу могућност да се они под посебним превентивним мерама превозе. Уз нова возила свакако да ће та здравствена заштита, тај сегмент, али и сви други бити и далеко више и лакше обезбеђени од стране, пре свега, Дома здравља, који је и власник сада ових возила.“

Градоначелница Душанка Голубовић додала је и да је за набавку возила издвојено 4 милиона динара као и да су возила од сада на услузи грађанима.

„Град Сомбор за ову набавку издвојио је износ од 4 милиона динара и у складу са комплетном документацијом коју смо добили обезбеђене су како јавне набавке, тако и комплетна транспарентност у набавци возила, те отуда сада грађани имају могућност и да их користе.“

Директорка Дома здравља др Емеше Ури рекла је да ће путничко возило са осам седишта служити за транспорт пацијената на дијализу, а да ће се друго возило користити за потребе опште службе.

„Веома је компликовано и тешко да свим пацијентима осигурамо да на право време стигну у болницу и да добију практично ону помоћ која им је неопходна за живот. Ја би се захвалила Граду Сомбору и градоначелници на разумевању за наше потребе и морам да напоменем да је за време ове пандемије Град Сомбор био наш највећи и донатор и помагач, што је најбољи показатељ на којем је нивоу свести практично наш град, јер колико улажемо у установе од јавног значаја, значи за опште добро, то је најбољи показатељ квалитета и свесности људи“ рекла је др Емеше Ури.

Извор: Град Сомбор