НОВА ЗГРАДА РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈЕ ВОЈВОДИНЕ У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ РАДОВА

„За само две и по године, средствима Владе Републике Србије и Покрајинске владе уз подршку Града Новог Сада радове на изградњи нове зграде Радио телевизије Војводине довели смо до краја. У новембру ћемо имати завршену зграду, вредну 3,2 милијарде динара, а у току је јавна набавка за  телевизијску и студијску опрему, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић данас након обиласка градилишта нове зграде Радио-телевизије Војводине.

Показали смо да смо способни да обновимо оно што су нам уништили 1999. године. Ова зграда постаће симбол модерне Србије, изјавио је председник Мировић, који је уједно и председник Одбора за изградњу нове зграде РТВ.

Улога РТВ је немерљива, јер она производи програм на српском језику и на језицима националних мањина, додао је председник Мировић. Запослени на РТВ ће од наредне године имати услове које нема ни једна телевизија на простору бивше Југославије.

„Све оно што смо у прогарму рада Покрајинске владе обећали у јуну 2016. године, ми смо и реализовали“, рекао је председник Мировић.

Генерални директор Радио-телевизије Војводине Миодраг Копривица казао је овом приликом да је Покрајинска влада изнела највећи терет приликом  градње нове зграде РТВ, и истакао задовољство што ће запослени на овој телевизији имати најсавременије услове за рад.

Обиласку радова присуствовали су и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.