НОВА ЗГРАДА РТВ-А У ДРУГОЈ ПОЛОВИНИ 2019. ГОДИНЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић који је уједно и председник Одбора за изградњу нове зграде РТВ-а, изјавио је данас, након обиласка градилишта на Мишелуку, да радови на изградњи нове „куће“ покрајинског јавног сервиса теку планираном динамиком, те додао да очекује да посао буде завршен у другој половини 2019. године.

„Ми смо у сарадњи са републичком владом и Градом Новим Садом заједнички припремили ову инвестицију, како бисмо на згаришту старе зграде поставили нове темеље и тиме смо показали способност да можемо да обновимо оно је порушено у НАТО бомбардовању 1999. године“, казао је председник Мировић.

План је, како је рекао, да у другој половини следеће године имамо потпуно нови објекат Радио телевизије Војводине, са новом телевизијском опремом и да, са те локације, РТВ почне са емитовањем програма.

„На овај начин показујемо да бринемо о покрајинском јавном сервису, који емитује програм на српском језику и на 15 језика националних мањина“, рекао је председник Мировић и додао да очекује током лета или почетком јесени уговор за извођење друге фазе радова.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је овом приликом да је поносан на заједнички пројекат Владе Србије, Покрајинске владе и Града Новог Сада и додао да ће из градског буџета ове године бити обезбеђена средства за издвођење радова на партерном уређењу нове зграде РТВ-а.