НОВАК ЂОКОВИЋ ФОНДАЦИЈА ОТВОРИЛА РЕНОВИРАНИ ВРТИЋ „БУБАМАРА“ У БЕОЧИНУ

На Дан просветних радника, 8. новембра, Новак Ђоковић Фондација званично je отворила реновирани вртић „Бубамара” у оквиру предшколске установе „Љуба Станковић” у Беочину а свечаном отварању и пригодном културном програму који су извела деца – полазници вртића присуствовали су национална директорка Фондације Маја Кремић, председница општине Беочин Биљана Јанковић и директорка предшколске установе Љубица Ђурић.

Након комплетне реконструкције најстаријег беочинског вртића, Новак Ђоковић Фондација пружила је пуну подршку овом пројекту опремањем објекта најсавременијим намештајем и материјалима за рад са децом.

Према речима националне директорке Фондације Маје Кремић, средства су обезбеђена из прошлогодишње кампање „Сезона даривања“ а укупна вредност опреме је 5 200 000 динара.

„Поносни смо што је Новак Ђоковић Фондација у сарадњи са Општином Беочин и донаторима реализовала још један битан пројекат за лепше детињство и будућност наших најмлађих. Са укупно осам радних соба, вртић „Бубамара“ сада поседује све што је потребно како би деца уживала и учила у идеалним условима за раст и развој у подстицајном окружењу. Добробит деце, као и породица, васпитача и свих који су везани за предшколске установе од примарног су значаја за Фондацију Новак Ђоковић, чиме се битно побољшава квалитет живота читаве заједнице и њено очување и напредак у матичној средини. Радујемо се што ћемо на овај начин свакодневницу дивних домаћина из Беочина учинити садржајнијом и лепшом.“, рекла је национална директорка Фондације Маја Кремић.

Председница општине Беочин Биљана Јанковић нагласила је да је пројекат комплетне реконструкције највећег беочинског вртића „Бубамара“ и његово опремање највеће улагање које је до сада спроведено од његовог оснивања и да општина Беочин наставља да ради на унапређењу услова образовања све деце.

„Ово је највеће улагање које смо имали до сада у Предшколској установи „Љуба Станковић“ и заиста сведочимо остварењу сна многих васпитача који овде раде али и деце и родитеља. Захваљујем се свима који су допринели да вртић данас овако изгледа а на нама је сада да наставимо да подржавамо наше најмлађе суграђане и да им омогућимо што боље услове боравка не само у вртићима него и у школама на чему Општина Беочин тренутно ради. Такође, желим да истакнем да смо ми једна од ретких малих општина која је и ове године омогућила свој деци потпуно бесплатно похађање вртића и сигурна сам да је то значајна подршка свим породицама, посебно онима који имају више деце. У овој години смо имали око 400 малишана са територије целе општине која бесплатно иду у вртић.”, истакла је председница општине Беочин Биљана Јанковић.

Директорка ПУ „Љуба Станковић“ Љубица Ђурић упутила је речи захвалности представницима Новак Ђоковић Фондације на доброј сарадњи и подршци раду вртића.

„Посебно бих се захвалила Новак Ђоковић Фондацији на доброј сарадњи, кроз чији предани рад и подршку вртић „Бубамара” данас има потпуно нови изглед. Фондација је спровела опремање објекта најсавременијим намештајем и материјалима за рад са децом – и тиме пружила значајан допринос у томе да највећи беочински вртић буде модеран и функционалан простор за све оне који и њему раде и бораве. Срећни смо што ће се наша деца, али и њихови родитељи у њој од сада осећати боље и ведрије, а радници оснажено и полетније него икада пре”, истакла је директорка ПУ „Љуба Станковић” Љубица Ђурић.

Она је на свечаности поводом отварања вртића, уручила захвалнице свим сарадницима, појединцима и донаторима који су својим радом и учешћем у овом пројекту допринели да највећи вртић „Бубамара“ буде најбоље могуће место за одрастање и образовање садашњих и будућих генерација беочинских малишана.

фото: Исмет Адемовски

Извор: Општина Беочин