НОВЕ 3 КУЋЕ ОД МИНИСТАРСТВА ЗА БРИГУ О СЕЛУ У ОПШТИНИ АПАТИН

Министарство за бригу о селу предложило је, а Влада Србије у јануару ове године, донела Уредбу о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину, по којој је 22. фебруара расписан Јавни конкурс.

Округлом столу који је почетком марта организован у Министарству за бригу о селу присуствовала је и председница општине Апатин Дубравка Кораћ која је том приликом изразила задовољство што је током прошле године на територији општине Апатин додељено 19 кућа, те је овом приликом позвала све заинтересоване да поднесу захтеве и уђу у процедуру добијања куће на селу.

Програмом је, као и прошле године, предвиђена додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику/ци до 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.

За овај програм опредељено је пола милијарде динара, а средства ће се додељивати по редоследу поднетих пријава – до утрошка буџетских средстава предвиђених за ову намену, а најкасније до 1. новембра 2022. године.

У склопу новог циклуса, у Министарству за бригу о селу заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић својим потписом на три уговора, омогућио исто толико кућа на селима општине Апатин. Куће су данас добили Сабрина Николић из Сонте, Наташа Ћелић из Пригревице, Соња Хабјанић и Андреј Брдарић из Апатина.

Са нове 3, број кућа које су додељене на територији општине Апатин се попео на 26.

Извор: Општина Апатин