НОВЕ МЕДАЉЕ ЗА ВРДНИЧКЕ АТЛЕТИЧАРЕ НА ПРВЕНСТВИМА СРБИЈЕ И ВОЈВОДИНЕ Чланови АК "СОКО" из Врдника су у суботу наступили на дворанских првенставима Србије и Војводине, одржаним у Београду и Новом Саду.

Најмлађи чланови, то јест млађи пионири-ке, наступили су у Београду на Првенству Србије за узраст до 13 година.

У трци на 200 метара наступиле су Ивана Лончар, која је резултатом 29,36 с заузела најнезахвалније 4. место, и њена годину дана млађа клупска колегиница Сања Врховац која је заузела 14 место резултатом 32,00.

Најбољи пласман, 3. место и освојену бронзану мудаљу уз одличан резултат 3:13,41 постигла је у ходању на 600 метара Јована Ађжић.

У конкуренцији дечака наступили су Немања Бјелић у трци на 200 метара који је трку завршио на 4. месту резултатом 29,91 секунди, и Урош Зубовић који је у трци на 60 метара заузео 15 место резултатом 9,61 секунди.

Најбољи наступ у обе конкуренције имао је Стефан Симић који се у дисциплини бацања кугле окитио титулом првака Србије, бацивши куглу од 3 килограма до одличних 11м и 43цм.

Истовремено су свој наступ у Новом Саду на Првенству Војводине за узраст до 17 године имале Валентина Радојчић и Марија Ивковић.

Валентина је наступила у трци на 60 метара и резултатом 8,77 заузела 11. место док је у скоку у даљ,доскочила на даљину од 4м и 56 цм и тим резултатом заузела 8. место.

Успешан низ у бацању кугле наставила је Марија Ивковић заузевши 2. место бацивши за њу скромних 10м и 61 цм.

Важно је напоменути да су њих две наступиле само уз подршку својих родитеља, без присуства тренера који је био са млађим члановима на такмичењу у Београду, а то у техничким дисциплинама може бити од пресудног значаја.

Честитамо младим такмичарима АК „СОКО“, њиховим родитељима и тренерима, као и свим љубитељима атлетике на новим успесима и желимо им још добрих резултата и медаља на будућим такмичењима.

Извор: Општина Ириг