НОВЕ МЕДАЉЕ ЗА РУМСКЕ САВАТЕ БОКСЕРЕ

Спортисти Савате бокс клуба „Рума“ освојили су златну и бронзану медаљу протеклог викенда на Европском првенству за јуниоре у саватеу и међународном КУП-у за кадете у саватеу које је одржано у Бугарској (Кранево).

Златну медаљу на Европском првенству освојио је, након три борбе, Давид Пил у категорији +85кг у јуниорској конкуренцији савладавши противника из Француске у финалу.

Давид је један од три освајача златне медаље у репрезентацији Србије која се пласирала на 2. место у укупном пласману освојивши 3 златне, 2 сребрне и 4 бронзане медаље.

Још један члан румског клуба Давид Грковић (до 39кг) наступио је у оквиру Интернационалног КУП-а за кадете у саватеу и освојио бронзану медаљу.

Са њима су били чланови клуба, селектор репрезентације Србије Миодраг Ракић, тренер клуба Љубомир Дамјановић и судија Александар Дикић из Руме.

Покровитељ наступа чланова је Општина Рума и Спортски савез Општине Рума.

„Био је ово изузетан резултат за наш клуб и Општину Рума и надамо се да ћемо освојити још златних медаља на званичним такмичењима Европе и света у овој години“, изјавио је Миодраг Ракић.

Извор: Општина Рума