НОВЕ ПОГОДНОСТИ ЗА УЧЕНИКЕ У АПАТИНСКИМ СРЕДЊИМ ШКОЛАМА

Последњих година општина Апатин се континуирно труди да створи што боље услове за ученике у средњим школама. Апатинска локална самоуправа од 2021. године стипендира одличне средњошколце, а пружа и друге погодности, као што су месечна финансијска подршка за социјално угрожене ученике, субвенционисан превоз и бесплатна места у Дому ученика за средњошколце који немају пребивалиште у Апатину.

„Жеља нам је да на овај начин стимулишемо најбоље ученике да школовање наставе у нашој општини, а уз квалитетан наставни кадар који имамо и добре услове у школама, створимо позитиван имиџ, који је за резултат дао да ученици наших школа у последње време постижу запажене резултати на разним такмичењима“, поручила је Милка Никшић, помоћница председнице општине за образовање и омладинску политику.

Број ученика који уписују средњу школу у нашој општини се драстично повећао током прошле године, а помоћница председнице општине Апатин исти тренд очекује и у наредној школској години.

„Општина ће наставити да стипендира најбоље ученике, као и да помаже социјално угроженим ученицима. Поред тога очекује их бесплатан боравак у Дому ученика, као и субвенционисан превоз. Оно што су новине у односу на претходну школску годину, а тиче се  Техничке школе, јесте да је школа поред досадашњих смерова, добила могућност уписа 15 ученика у смер посластичара, а у процесу смо добијања 5 места за ученике који ће се школовати по дуалном образовању на смеру ЦНЦ техничар, чије ће школовање финансирати апатинско Бродоградилиште“, сазнајемо од Милке Никшић.

У презентовању бенефита својих школа основцима су укључени и професори апатинских средњих школа, који ће и у наредном периоду одржати низ родитељских састанака у основним школама  у округу, а планиране су и организоване посете малих матураната апатинским средњим школама.

Извор: Општина Апатин