НОВЕ ПРОСТОРИЈЕ ПОШТЕ У БАНАТСКОМ ВЕЛИКОМ СЕЛУ И СЦ „ЈЕЗЕРО“

Пошта Банатско Велико Село, која је смештена у новим просторијама, доставна је пошта и пружа услуге новчаног пословања, као и пријема, испоруке и доставе пошиљака, за око 2.520 становника у 1.080 домаћинстава. Отварању су присуствовали Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника, Младен Богдан, председник градске Скупштине, као и представници ЈП Пошта Србије и мештани Банатског Великог Села. Свечано пресецајући траку, у оквиру отварања објекта, Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника је навела да простор испуњава све стандарде савременог и модерног пословног простора, у којем ће уживати и корисници услуга, као и сами запослени у пошти:

„Локална самоуправа је поздравила иницијативу Савета МЗ и прикључила се акцији измештања поште, која се од данас налази на овој локацији. Издвојили смо средства за реновирање, адаптацију и кречење овог простора, у износу од 106.000 динара, а захвалност дугујемо и ЈП Поште Србије, који су издвојили средства за опремање ентеријера. Овакво функционисање поште, у једном модернијем и лепшем амбијенту, доприноси да су квалитет и доступност ове услуге житељима села, исти као што су житељима града. На тај начин се трудимо да смањимо свеопште прусутни тренд напуштања села. То значи да морамо људима на селу пружити боље услове за живот, а ово је један од начина, како то да учинимо. Ускоро очекујемо и да ће житељи Банатског Великог Села добити и банкомат“.

Радно време поште са корисницима, у Банатском Великом Селу је радним данима, од понедељка до петка од 07:00-14:00 сати. Данас је отворена и Уговорна пошта у Спортском центру „Језеро” у Кикинди, на адреси Бранка Вујина бб. Ова пошта има одлике пријемно-испоручне поште, која поштанске услуге корисницима пружа на једном аутоматизованом шалтеру. Како је навео Младен Богдан, председник Скупштине Града Кикинде отварањем поште на овој локацији, представља почетак оживљавања тог дела града:

„На овај начин ће житељи овог дела града имати могућност трансакције, које ће им олакшати живот у овом делу града. Ово је тек почетак. Настављамо у наредном периоду отварањем ритејл парка, изградњом новог стадиона и на тај начин оживљавамо овај део града. Трудили смо се да са представницима ЈП Поште Србије будемо у сталном контакту, како бисмо могли да уговоримо отварање корпоративне поште у Банатском Великом Селу, као и ове уговорне, у Кикинди. Искористио сам прилику и да се као први корисник услуга ове поште захвалим Зорану Ђорђевићу, директору ЈП Поште Србије, у име Града Кикинде због лепе сарадње и подршке коју пружа житељима нашег града и околине.“

Новој пошти, која је отворена у СЦ „Језеро“ гравитира 1.300 становника , што значи око 500 домаћинстава и 30 правних лица. На удаљености од 1,1 км налази се најближа пошта у граду. Радно време је од понедељка до петка, од 08:00-18:00, суботом од 08:00-14:00 сати.

Извор: Град Кикинда