НОВИ ГРБ ГРАДА НА ЗГРАДИ ЖУПАНИЈЕ

Поводом прославе Дана ослобођења Сомбора свечано је представљен нови грб града на згради Жупаније. Грб димензија 1,5х2m поклоњен је граду захваљујући иницијативи Удружења грађана „Мој Сомбор“ и Атељеа Станишић, коју је подржала локална самоуправа.

Председник Удружења грађана „Мој Сомбор“ Игор Тумбас истакао је да је нови грб поклон свих грађана Сомбора.

„Остварили смо идеју коју смо дуго прижељкивали, а то је да наша Жупанија добије један изузетни грб, који је урађен од мурано стакла малих стаклића 0,5×1 cm, уз помоћ свих грађана Сомбора који су нашем удружењу донирали“ казао је Тумбас.

Градоначелник Антонио Ратковић захвалио се Удружењу грађана „Мој Сомбор“ и Атељеу Станишић на овом поклону и истакао да је грб сада повратио изглед који је имао када је Сомбор добио статус слободног краљевског града.

„Оно што је битно је да се грб града Сомбора, грб слободног краљевског града из 1749. године сада налази на нашем здању. Знамо да је од 1962. до 2002. године овај грб био знатно измењен и да данас поново имамо грб који се налази у елибертационој повељи из 1749. године на њеној првој страни“, рекао је Ратковић.

Александра Станишић из Атељеа Станишић истакла је да су она и ћерка Ена на изради грба интензивно радиле више од месец дана и захвалила се свима који су им пружили и финансијску и моралну подршку на овом пројекту.

Извор: Град Сомбор