НОВИ ИЗГЛЕД ПРИГРЕВАЧКОГ ВРТИЋА ОДУШЕВИО НАЈМЛАЂЕ

Завршена је комплетна рестаурација пригревачког вртића ,,Лептирићи“. Овај објекат ПУ ,,Пчелица“ током прошлог полугодишта био је затворен због реновирања, а данас је, у потпуно новом руху, поново почео са радом.

– Ово реновирање завршено је средствима општине Апатин и Министарства без портфеља, односно Министарства задуженог за демографију. У питању је пројекат мера популацијоне политике, из ког је добијено 11 милиона динара за комплетно реновирање овог вртића, рекла је за апатинске медије Дубравка Кораћ, заменица председника општине Апатин.

Осим техничких ствари, у вртићу ,,Лептирићи“ у Пригревици урађен је и потпуно нови ентеријер, набављен је нови намештај, а кроз ову инвестицију локална самоуправа је показала да брине о најмлађима.

– Након завршених јаслица, успели смо да потпуно реновирамо и овај вртић у Пригревици, а идеја нам је да наредна реконструкција буде обављена и у вртићу у Свилојеву. Пројекат се приводи крају, те се надамо да ће ускоро и деца из Свилојева имати овако лепе услове за рад као и њихови другари из Пригревице, каже Кораћева.

Према речима Биљане Мандић, директорке ПУ ,,Пчелица“, зграда у којој се налази објекат намењен најмлађим Пригревчанима стара је преко 140 година.

– Зграда у којој се налази вртић ,,Лептирићи“ лепа је и аутентична на свој начин, а данас у њој почињемо са радом са много бољим условима. Радови су били разноврсни, од крова до подрума, и укључивали су комплетну реконструкцију. Увели смо и грејање на гас, а чиме смо решили једно од важнијих питања. Подови су промењени, изведени су керамичарски радови и реновирани су сви санитарни чворови. Комплет намештај је промењен и објекат је заиста добио све оно што представља идеалне услове за рад са децом предшколског узраста, рекла је Мандићева.

Највише од свих, преуређеним просторијама вртића ,,Лептирићи“ у Пригревици, обрадовали су се малишани који похађају исти, а њихови осмеси и задовољство  довољан су показатељ да је посао одлично обављен.

Извор: Општина Апатин