НОВИ КРУЖНИ ТОК, ПОКАЗАТЕЉ ПРОМЕНА У КИКИНДИ

Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, радну посету Кикинди започела је обиласком недавно завршеног кружног тока на улазу у град из правца Башаида. У пратњи градоначелника Павла Маркова и начелника Севернобанатског управног округа, Николе Лукача, уверила се да су радови квалитетно обављени. Михајловић је потврдила да је ЈП “Путеви Србије” овај пројекат подржало са 36 милиона динара, док је локална самоуправа определила 16 милиона:

– Четири месеца била су потребна да се заврши ова кружна раскрсница. Безбедност је на првом месту, али о развоју привреде и Кикинде не можемо да причамо уколико нема индустријских зона. То је и други разлог што је ова кружна раскрсница изграђена баш на овом месту- рекла је министарка Михајловић. Да нови кружни ток није значајан само с аспекта безбедности саобраћаја, него и јасан показатељ квалитетних промена које се у Кикинди дешавају претходних неколико година, констатовао је градоначелник:

– Наш град сада изгледа онако како доликује и све ове инвестиције учиниле су да се живот грађана мења на боље. Кружна раскрсница од велике је важности за изградњу нове индустријске зоне “Расадник”. Следећи корак јесте изградња саобраћајница у самој зони- рекао је Марков, док је Лукач подсетио да је ово само један од пројеката који су заједнички реализовали републичка, покрајинска и локална власт:

– Такав вид сарадње наставићемо и у наредном периоду чиме стварамо још повољнији амбијент за привлачење нових инвеститора-поручио је Лукач.

Извор: Град Кикинда