НОВИ НАМЕШТАЈ ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ „ВЕЉКО ВЛАХОВИЋ“ У КРУШЧИЋУ

Председник општине Кула Дамјан Миљанић и председник Скупштине општине Владимир Ђуровић са сарадницима посетили су данас Основну школу „Вељко Влаховић“ у Крушчићу. Разлог посете је био веома леп: у школу је стигао први део новог намештаја за учионице, чиме је настављено улагање у овај школски објекат, а све са циљем да се побољшају услови рада како за запослене, тако и за ученике, па је разумљиво задовољство директорице школе Весне Медојевић.

Драго ми је што сте дошли поводом лепог догађаја у нашој школи. Ово је највећа учионица и сад има нови намештај. Опремљена је са једноседима и столицама, који су сад за ову прилику веома функционални, рекла је директорица Медојевић. Она је додала да уз помоћ локалне самоуправе планирају да набаве за сваког ученика овакав тип намештаја.

Свесрдну подршку побољшању опремљености школе у Крушчићу даје локална самоуправа, што потврђују и речи председника општине Кула Дамјана Миљанића.

Сваке године имамо једну лепу причу из ОШ „Вељко Влаховић“ у Крушчићу и то показује да континуирано и школа, и директорица и општина, у ранијим пројектима и Покрајина, учествују у решавању оних проблема које у свом текућем раду има школа, рекао је председник Миљанић. Он је додао да ће учионице бити и окречене, уз још неке ситније поправке, а циљ локлане самоуправе је да се обезбеде што бољи инфраструктурни објекти.

Један од првих радних задатака новоизабраног председника Скупштине општине Кула Владимира Ђуровића била је посета баш Основној школи „Вељко Влаховић“ у Крушчићу.

-Драго ми је што сам у првој радној недељи дошао у посету Основној школи „Вељко Влаховић“ у Крушчићу, заједно за председником општине, где смо видели учионицу која је одлично опремљена, али смо увидели да неке ствари треба још да се заврше, рекао је Ђуровић.

Председник Скупштине општине Кула је истакао да је потребна замена столарије у новом крилу и да је то оно на чему ће се радити у будућем периоду.

И у Месној заједници Крушчић задовољни су побољшањем услова у њиховој Основној школи, јер не треба трошити речи шта за ову Месну заједницу значи школа. То потврђују и речи Миљане Рабреновић, секретарке Месне заједнице Крушчић.

Желела бих да истакнем лепу сарадњу између школе и Месне заједнице и то са поносом увек истичем, а школа је од великог значаја, јер су нам деца на првом месту и ми, испред Месне заједнице смо ту да помогнемо како би деца имала што боље услове, а ја као млада мама сам веома срећна што ће моје дете похађати баш ову школу, рекла је секретарка Рабреновић.

Извор: Општина Кула