NOVI REKORD NA SREMSKOJ OAZI

Na jezeru „Sremska oaza“ u Subotištu juče je završeno 15. ekipno takmičenje u pecanju šarana. Nakon trideset sati pecanja i druženja deset tročlanih ekipa upecalo je 200 komada ribe ukupne težine 1.039 kilograma, čime su ribolovci pokazali vrhunsko umeće u ribolovu, a jezero Sremska oaza pohvalilo se bogatim ribljim fondom.

Ljubitelji ribolova družili su se proteklog vikenda na jezeru u organizaciji Udruženja ribolovaca „Donji Tovarnik“, a kao pobednik u ukupnoj količini ulovljene ribe na kraju se istakao CT Đuka UB sa ulovljenih 56 komada ukupne težine 288,432 kg ribe. Drugo mesto pripalo je ekipi CT Ortodox Brothers sa ulovljena 22 šarana ukupne težine 116,885 kg, dok se na trećem mestu našla ekipa CT Otrov koja je upecala ukupno 21. šarana težine 109,445 kg.

Kao i svaki put, organizator je obezbedio nagrade i za najveći ulov, koji je ovaj put pripao ekipi CT Đuka UB koji su upecali šarana teškog 16,990 kg. čime je postavljen novi rekord jezera. Nagradu za najmanji ulov osvojila ekipa CT Otrov iz Pećinaca koja je upecala šarana teškog 2,580 kg.

Po završetku takmičenja i uručenja nagrada, organizator je za sve učesnike pripremio druženje uz ručak, a kako su nam rekli nakon ovog 15. druženja sledi letnja pauza do kraja avgusta, kada će se strasni ribolovci ponovo okupiti na jezeru „Sremska oaza“.

Izvor: Opština Pećinci