НОВИ САД ЋЕ ПОНОВО ИМАТИ ЛЕТЊУ СЦЕНУ

Некада најпознатији биоскоп на отвореном у граду, поново ће отворити врата позоришној и филмској публици, а с обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију, такав садржај још више добија на значају, речено је на конференцији за новинаре поводом реконструкције некадашње Летње сцене КЦНС. Како је изјавио члан Градског већа за културу Далибор Рожић, решавање имовинско-правних односа је било сложено, а то је био основни предуслов за ревитализацију тог простора.

– Новом Саду је летња сцена КЦНС веома битна и веома смо задовољни што су се коначно стекли услови да се тај простор приведе намени. Управа за културу настоји да максимално изађе у сусрет уметницима и радницима у култури у специфичним околностима због пандемије болести Ковид 19, као и да обезбеди услове за што бољу реализацију програма.  Мислим да Нови Сад веома успешно брани боје Европске престонице културе, посебно због тога што се култури приступа стратешки, уз уважавање свих циљних група и заиста постајемо светао пример у нашој земљи и у региону. Културне станице, Креативни дистрикт, обнова погдграђа и старог језгра града, само су неки од пројеката чији су резултати већ увелико видљиви – нагласио је Рожић.

Према речима директора Културног центра Новог Сада Бојана Панаотовића сва новосадска позоришта са нестрпљењем ишчекују да своје представе одрже на летњој сцени. Он је такође истакао да ће већ почетком августа, поред сценског, бити уприличен филмски програм КЦНС, чији је уредник Ђорђе Каћански.