НОВИ САД УЛАЖЕ ЗНАЧАЈНА СРЕДСТВА У ОБРАЗОВНЕ УСТАНОВЕ

Током протеклих пет година, у циљу побољшања услова за рад у ОШ “Јован Дучић“ у Петроварадину из градског буџета уложено је око 81,5 милиона динара. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је ту образовну установу и том приликом нагласио да највећу прогресију, из године у годину, у градском буџету праве управо капитални пројекти у области образовања.

– У оба објекта ове школе, и у Прерадовићевој улици и у Малиновој, уложена су значајна средства у циљу побољшања енергетске ефикасности и услова за рад са ученицима. Набављена је нова опрема, санирани су кровови, фасаде, котларница, а обезбеђен је и урбани мобилијар, као и спортски терени и садржаји. На сремској страни, у Петроварадину, инвестирали смо у изградњу спортске хале, а два милиона евра до сада је уложено у обнову фасада у подграђу Петроварадинске тврђаве. То је сигуран знак да Град Нови Сад не доживљава Петроварадин као неко предграђе, већ је за нас то равноправни део нашег града. Развијамо комуналну и путну инфраструктуру на овој територији, али пуно је још посла пред нама. Наставићемо да пратимо активности и потребе школе “Јован Дучић“, у којој je, на опште задовољство, ове године уписано 38 ђака више него прошле – нагласио је градоначелник Вучевић.

Он је такође рекао да су планови у области унапређивања сектора образовања велики, а да је тренутно највећи пројекат изградња новог објекта музичке и балетске школе. Међутим, како је истакао, ради се на поспешивању услова за рад и у ОШ “Иво Лола Рибар, ОШ “Вељко Влаховић“ у насељу Шангај, припрема се документација неопходна за реализацију радова на проширењу објекта ОШ “Прва војвођанска бригада“, као и објекта Медицинске школе, и још много тога.

Директорица ОШ “Јован Дучић“ у Петроварадину Ружица Павловић захвалила је Граду Новом Саду на подршци и уложеним средствима, јер је, како је оценила, то резултирало повећаним бројем уписаних ученика, а без одлива у градске школе, какав је био случај ранијих година.

– Трудићемо се да добрим резултатима искажемо захвалност свима који су допринели да наша школа буде међу најбољим у граду – закључила је Ружица Павловић.