НОВИ САНИТЕТ ЗА ХИТНУ СЛУЖБУ ДОМА ЗДРАВЉА У ИНЂИЈИ

Инђијски Дом здравља „Др Милорад Мика Павловић“ добио је данас од Владе Републике Србије ново санитетско комби возило намењено хитној служби. И поред преко хиљаду захтева Инђија је, захваљујући активностима народног посланика Маријана Ристичевића, била једна од општина и градова којима су уручени кључеви санитета марке „пежо“.

Донација ће знатно побољшати здравствене услуге хитне службе, нарочито имајући у виду да се возни парк годинама није обнављао и да се радни век постојећих возила приближио крају.

Обраћајући се медицинском особљу, председник општине Инђија Владимир Гак подсетио је да је Општина била онемогућена да значајније улаже у побољшање услуга здравствене заштите због огромних затечених дуговања у овој установи која су износила скоро 300 милиона динара, и то највише према добављачима лекова и неисплаћеним потраживањима према радницима. Оно што охрабрује јесте да је дуг „спуштен“ на 120 милиона динара.

Обзиром да се и стање у буџету локалне самоуправе побољшало, Гак је позвао запослене да заједно са директором направе списак опреме и медицинских апарата за које ће локална самоуправа издвојити средства у буџету за наредну годину, чиме ће се значајно подићи ниво здравствене заштите.

Колико су возила Дома здравља оптерећени показује податак да годишње пређу преко 450 хиљада километара, рекао је директор те установе др Јово Комазец. Због тога је, по његовим речима, обнављање возног парка од велике важности за квалитетне и правовремене реакције медицинске службе.

Извор : Општина Инђија