NOVI TRIJUMF KRISTIJANA JUHASA

Teniser Spartaka, Kristijan Juhas nastavlja sa uspešnim nastupima na ITF turnirima u konkurenciji parova. Nakon tri uzastopne titule, Kristijan je u paru sa Viktorom Jovićem stigao i do četrvtog pobedničkog pehara u ovoj sezoni. 

Kristijan i Juhas trijumfovali su na turniru u Kuršumlijskoj banji sa nagradnim fondom od 15.000 dolara bez izgubljenog seta. U prvom kolu su bez izgubljenog gema pobedili američki dubl, Will i Daniel Cowan. Usledila je pobeda nad čileancima Bancalari/Valdes sa 2:0 (6:3,6:2). U polufinalu su bili bolji od japanskog para Matsouka/Saitoh pobedivši sa 6:2,6:0. Najveći otpor pružio im je dubl Purtseladze/Sultanov u finalnom meču, međutim Kristijan i Juhas su i taj meč protiv drugih nosioca dobili bez izgubljenog seta. Slavio je srpski dubl sa 7:5, 6:3 i zasluženo osvojio pobednički pehar. 

Ovim trijumfom očekuje se skok Kristijana Juhasa na svetskoj listi. U ovoj godini ima impozantan skor u pobedama 17/0. Zasluge za ove rezultate pored trenera imaju i Ivan i Matej Sabanov koji su Kristijanu puno pomogli svojim savetima i zajedničkim treninzima.  

Izvor: subotica.info