НОВИ УСПЕСИ НА МЕЂУНАРОДНОЈ СЦЕНИ ТК „ЗМАЈ“

Румски теквондисти, чланови ТК „Змај“, имали су поново сјајне наступе на међународним такмичењима.

На Словенија опену (турнир Г1 класе) на коме је крајем фебруара учестовало 206 тимова из 38 земаља света, Румљани су још једном демонстирали таленат и доказали квалитет.

Милош Гладовић је у категорији до 58кг освојио сребрну медаљу, док се Никола Вучковић у категорији до 68 кг окитио бронзом. До одличја су могле и јуниорке Јована Васиљевић и Јована Мушицки, али су заустављене у мечевима за медаље. ТК „Змај“ је на овом такмичињу наступио у саставу националног тима Србије.

Почетком марта румски спортисти су имали успеха и на Софија опену, а конкуренција је и у Бугарској била изузетно јака, учествовало је 156 тимова из 42 државе.

ТК „Змај“је на овом такмичњу наступио са 5 такмичара. Јуниорке Јована Васиљевић и Јована Мушицки су блистале и заслужено су освојиле златне медаље, чиме су потврдиле одлазак на Светско првенство и квалификације за олимпијаду младих у Тунису. Медаљу је освојио и сениор Никола Вучковић, који је био трећи на овом такмичењу, док је Милош Гладовић изгубио меч за медаљу и у коначном поретку је заузео пето место. Медаља је за длаку измакла кадеткињи Гордана Топић у категорији до 55кг.