НОВИ УСПЕСИ ПЛАНИНАРА

Планинарски клуб „Борковац“ Рума учествовао је у IV колу Војвођанске трекинг лиге које је одржано у недељу 9. јуна на Царској бари код Зрењанина. У овом колу такмичења које се организује под покровитељством Планинарског савеза Војводине учествовало је укупно 16 чланова румског клуба, од којих су неки поново постигли запажене резултате.

У јуниорској конкуренцији и у овом колу је био најбољи Никола Секулић, који је успешно завршио велику стазу дугу 30 километара за 4 сата и 40 минута. На средњој стази дужине 20 километара најбољи јуниор је био прошлогодишњи јуниорски шампион Војвођанске трекинг лиге Јован Малешевић, који је сјајним временом од 2 сата и 37 минута уједно био и други у укупној мушкој конкуренцији на тој стази. На истој стази су у конкуренцији јуниорки златну и сребрну медаљу освојиле Ленка и Миа Малешевић, док је прошлогодишња шампионка Војвођанске трекинг лиге у ветеранској категорији Дубравка Иванић освојила бронзану медаљу на великој стази.

Захваљујући одличним резултатима на Царској бари, „Борковац“ завршава први део сезоне Војвођанске трекинг лиге међу три најбоља клуба и у мушкој и у женској конкуренцији.

Извор: Општина Рума