НОВИ ВРТИЋ У СЕПТЕМБРУ: УКИДА СЕ ЛИСТА ЧЕКАЊА, СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ БЕСПЛАТНО ЗА СВЕ МАЛИШАНЕ

У Инђији, поред Храма Светог цара Константина и царице Јелене, започета је изградња новог објекта предшколске установе „Бошко Буха“ величине 1140 квадратних метара. Њеним завршетком, које је планирано за септембар, решиће се дугогодишњи проблем листе чекања,  тако да ће апсолутна сва деца моћи да се упишу у предшколски програм.

Вредност ове капиталне инвестиције је 108 милиона динара и финансира се из локалног буџета. До данас је завршено постављање електричних инсталација и канализационе мреже, а тренутно се врше груби грађевински радови. За неколико дана на објекту ће се започети са столарским и радовима на водоводној мрежи.

Према речима првог човека инђијске општине Гак Владимира који је данас обишао радове, завршетком овог објекта биће уписана сва деца, односно њих око две стотине који се тренутно налазе на листи чекања.

„Још 2016. године било је око стотину деце на листи чекања, и већ тада је урађено проширење највећег објекта вртића „Сунце“, чиме су се створиле могућности да се деца упишу. Данас, након 4 године, имамо још две стотине деце на листи чекања. Оно што је најважија порука јесте да се у Инђији заиста живи, деца се рађају, породице могу пронаћи место за запослење и оно што волимо да кажемо-Инђија је идеално место за живот сваке породице“.

Гак је додао да је циљ локалне самоуправе да се константним улагањем у децу, студенте и стварањем могућности за заснивање радног односа, повећа број становника на територији општине Инђија.

Он је истакао да ће Општина Инђија, након укидања листе чекања, обезбедити услове да вртић буде бесплатан за сву децу.

Такође, подсетио је да Инђија има одличну популациону политику-прворођена и трећерођена деца добијају 50 хиљада динара, вуковци и истакнути ђаци и спортисти лаптопове и новчане награде а студенти највеће стипендије у Србији које износе 17 хиљада динара месечно.

Иначе, пре 32 године последњи пут је изграђен нови објекат вртића, што јасно показује колико је ова инвестиција била неопходна Инђији.   

Фотографије можете погледати ОВДЕ.

Извор: Општина Инђија