НОВИ ВРТИЋ ЗА МЕСЕЦ ДАНА: ГРАЂЕВИНСКИ РАДОВИ ТЕКУ УТВРЂЕНОМ ДИНАМИКОМ, СЛЕДИ УНУТРАШЊЕ ОПРЕМАЊЕ

Инђија ће за око месец дана добити потпуно нови вртић код Храма Светог цара Константина и царице Јелене. У току су завршни груби грађевински радови након чега следи унутрашње уређење и сређивање дворишта.

Обиласком градилишта, председник општине Инђија Владимир Гак изразио је задовољство динамиком радова као и чињеницом да ће се изградњом вртића, који заузима 1150 квадрата, решити један од највећих проблема у општини.

„Када говоримо о подршци породици и бризи о деци решићемо највећи проблем у Инђији а то је да неће постојати дете које неће бити уписано у вртића. Дакле сва деца ће се уписати.“

Гак је додао да родитељи неће морати да брину о деци јер ће бити на сигурном, чистом и уредном простору, те ће се моћи више посветити тражењу новог посла или другим активностима.

Тренутно се на листи чекања за вртић налази преко две стотине малишана, а највише има деце јасленог узраста.

По речима директорке Предшколске установе „Бошко Буха“ Јелене Кресоје, општина Инђија биће једна од ретких која ће имати велики обухват деце јасленог узраста. Она је навела да је смештај у новом вртићу намењен за десет васпитних група, што је довољно за упис свих малишана који се тренутно налазе на листи чекања.

„Изградњом вртића идемо у корак са стратегијом развоја образовања Републике Србије а то је да обезбедимо доступност сваком детету предшколско васпитање и образовање као и квалитетне, садржајне и иновативне програме, како би се свако дете могло развијати у складу са својим капацитетом и развојним могућностима“.

Укидањем листе чекања, Општина Инђија ће обезбедити да похађање вртића буде бесплатно.

Фотографије обиласка радова можете погледати ОВДЕ.

Извор: Општина Инђија