NOVI YOUTUBE KANAL KULTURNOG CENTRA

Kulturni centar Pećinci otvorio je svoja vrata za ljubitelje kulturno-umetničkih i obrazovnih programa, ovaj put virtuelno. Kako nam je rekao direktor Jovan Devrnja pokrenut je zvaničan Youtube kanal ove ustanove gde će građani opštine Pećinci biti u prilici da, za početak, pogledaju istorijat rada pećinačkog KC, a dokumentarni film o 40 godina postojanja Kulturnog centra sniman je 2018. godine u okviru obeležavanja jubileja ove ustanove.

“S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju sa kojom se suočavamo, opredelili smo se da virtuelnim putem podsetimo ljubitelje kulture u našoj sredini na značaj postojanja Kulturnog centra i sadržaja koje organizujemo, kojih zbog pandemije izazvane virusom korona nije bilo prethodnih. S tim u vezi, otvorili smo zvaničan Youtube kanal, a u pripremi je i izrada sajta naše ustanove gde će građani moći da se informišu o svim kulturno-umetničkim i obrazovnim programima koje organizujemo. U pripremi su programi koji će biti realizovani virutelnim putem, tako da će građani u svakom slučaju i putem društvenih mreža moći da uživaju u sadržajima i tokom leta i jeseni” – kaže Devrnja.

Dokumentarni film “Kulturni centar – 40 godina sa vama” postavljen je na zvaničnoj prezentaciji Kulturnog centra na sledećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=InKPBoBcFxA

Autor filma je Slobodan Stanković, a u filmu su govorili: direktor Kulturnog centra Jovan Devrnja, predsednik Privremenog organa opštine Pećinci mr Željko Trbović, bivši radnik Petar Kozarev, nekadašnji članovi Tamburaške sekcije Nataša Gojić i Stevica Jovičić, nekadašanja članica Dramske sekcije Sofija Đurđević, nekadašanji članovi Folklorne sekcije Đorđe Velikić, Mira Vidakov, Nada Petrović i Đorđe Kokinović, rukovodilac Dramske sekcije Predrag Usorac, rukovodilac Literarne sekcije Nedeljko Terzić. Realizaciju ovog filma pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i Opština Pećinci.

Izvor: Opština Pećinci