НОВО ЛИЦЕ РУМЕ

Како се изглед центра Руме из дана у дан мења, све је више оних који се питају када се уопште десила слична реконструкција последњи пут? Развој целе државе, а тако и Руме у послератном периоду донео је инвестиције које живе до дана данашњег. Такав је случај и са главном саобраћајницом у Руми. Ово ипак не значи да није било ситнијих послова и асфалтирања, али овако обимни радови, са вредношћу од око 166 милиона динара у строгом центру града сигурно нису забележени.

Њима је обухваћена читава мрежа инсталација, главног пута, паркинга и тротоара, као и споредних улица. Бехатон плоче донеле су савременији изглед језгра Руме.

Реконструкцијом су последњих деценија били обухваћени други делови Главне улице, док се за централни, на којем се у овом тренутку ради тешко могу наћи подаци из скоријег времена“, каже Владислава Стаменовић, директорица ЈКП „Паркинг и инфраструктура.

Посечена стабла и уређени дрвореди сада су додатно нагласили препознатљиви архитектонски стил румских фасада.

Румљани стрпљиво прате како радови одмичу и с поносом истичу да њихов град излази из оквира учаурених средина.

Другачијим изгледом, не само лепшим, већ и јачим и издржљивијим саобраћајницама Рума остаје доследна сопственом привредном развоју.

Управа за капитална улагања АП Војводине препознала је значај овог посла и суфинансирала га са чак 130.4 милиона динара.

У сусрет Дану општине 24. новембру мења се и лице града, а радови одмичу и брже од предвиђене динамике.

Извор : Општина Рума