НОВО ПОГЛАВЉЕ У САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ И КОМПАНИЈЕ “ТИСА АУТОМОТИВ”

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, у пратњи Саше Танацкова, члана ГВ, данас је посетио погон компаније “Тиса Аутомотив” у нашем граду. Непосредан повод Лукачеве посете највећем послодавцу у Кикинди, јесте годишњица од отварања фабрике, али и почетак рада нове линије. Она ће од понедељка бити оперативна. Ова компанија у Србији послује већ шест година. Кикинђани и мештани околних села ранијих година на посао су одлазили у Сенту. Средином прошле године, у старом објекту компаније “Јафа-Банини“, отворен је нови погон “Тисе Аутомотив”:

-Мислим да су након годину дана задовољни и наши суграђани које овде раде. Само током краћег периода, током ванредног стања, ова фабрика није радила. Све наложене здравствено-хигијенске мере овде се ригорозно поштују. Слика коју сам овде затекао, улива сигурност да је безбедност на високом нивоу, али и да су радници задовољни послом, зарадама и условима рада. Град Кикинда, као што сам нешто раније и изјавио, жели да буде поуздан партнер свим домаћим и иностраним компанијама које послују у нашој средини, а ово је прилика да отворимо ново поглавље у сарадњи између локалне самоуправе и “Тисе Аутомотив”- поручио је Лукач и изразио уверење да ће менаџент настави да запошљава Кикинђане и да остварује још боље производне резултате. Радован Игњатов, заменик генералног директора, подсетио је да од почетних 160, фабрика у Кикинди сада има око 1.000 запослених:

-Да се овде пословно позиционирамо, определила нас је чињеница да је у Сенти радило око 700 радника из Кикинде и околине. Од понедеља ће стартовати нова линија, а већ месецима се и овде производња несметано одвија.. Радници имају маске и визире, док су у погону обезбеђена дезинфекциона средства. Битно је да смо сачували њихово здравље и радна места. Од укупно 2.300 радника, у нашим фабрикама у Сенти, Бечеју и Кикинди, нисмо имали ниједан потврђен ковид случај-рекао је Игњатов. Да је задовољна зарадом и условима рада потврдила је Миланка Симанић:

-У овој фабрици радим непуних годину дана. Веома сам задовољна. Посао није тежак и брзо може да се научи. Задовољна сам и платом- потврдила је ова радница.

Извор: Град Кикинда