НОВОГОДИШЊА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА И РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА „АЗАРИЋ“ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

У организацији Културног центра Кикинда, уз подршку Града Кикинде, отворена је Новогодишња ликовна колонија, а на програму је и ретроспективна изложба „Азарић“, сликара из Нових Козараца, Браце Азарића. На колонији су радове представили сликари из Београда, Суботице, Пожаревца и Кикинде. Програму у Културном центру Кикинда присуствовала је и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за култутру и образовање.

“Новогодишња ликовна колонија у Културном центру постаје лепа традиција, која окупља еминентне сикаре из многих градова. Само један од бенефита јесте размена знања, исксутва уметника, а поред тога, веома је лепо што након колоније уметници своје радове поклањају Културном центру. Колонија је лепа увертира у наредни догађај који се организује, а то је ретроспективна изложба нашег сликара Браце Азарића“, истакла је Валентина Мицковски.

На колонији учествује 18 сликара из неколико градова у Србији:

“Ми обично пред Нову годину организујемо ову нашу колнију, а посебно нас радује јер радови остају Културном центру, тако да ћемо највероватније украсити нашу велику салу“, додала је Тања Ножица, заменица директора Културног центра Кикинда.

Учесници колоније сагласни су да је амбијент у ком стварају на врхунском нивоу:

“Организација у нашем послу је веома важна, а Културни центра је то урадио на врхунском нивоу, како би и стваралаштво било веома квалитетно. Радићу акрилом, мојом познатом техником, а тема ће бити мој свет“, надовезао се Шандор Керекеш, уметник из Суботице.

Извор: Општина Кикинда