НОВОГОДИШЊИ ГАЛА КОНЦЕРТ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА КИКИНДА

У Народном позоришту у Кикинди одржан је Новогодишњи гала концерт Културног центра Кикинда, на ком су се публици представили чланови хора и оркестра “Атендите“, дечјег хора “Кикиндијанци“, као и чланице Женске певачке групе “Мелизми“, уз велики број гостију из неколико градова. Новогодишњем концерту, који представља круну рада и резултата постигнутих током 2022. године, присуствовали су и Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника, председник Градског парламента, Младен Богдан, али и Валентина Мицковски и Мирослав Дучић, чланови Градског већа.

“Овакви музички догађаји су прелепа прилика и повод да сала Народног позоришта буде препуна и да то буде место у којем ћемо сви уживати. Било је дивно видети како учесници концерта свих узраста заједнички доприносе прелепој атмосфери и незаборавној вечери“, рекла је Дијана Јакшић Киурски.

Културни центар Кикинда је након три године поново уприличио празнични концерт:

“Припремили смо за публику веома богат програм и репертоар са класичном, евергрин, филмском и староградском музиком. Надам се да ћемо у наредној години доста путовати, односно представљати наш град и нашу земљу на многим фестивалима на којима ћемо наступати. Година иза нас је била добра, али се надамо да ће свака наредна бити још боља“, додао је В.Д. директор Културног центра, Марко Марковљев.

Током концерта у програму је учествовала и публика након што су сви посетиоци укључили привеске са светлима добијеним на улазу Позоришта, и уз диригента, проф. др Биљану Јеремић, допринели још лепшој атмосфери:

“Како смо провели целу ову годину, тако је и завршавамо, једним гала концертом, са много извођача, а први пут се публици представио и дечји хор, који има око 60 чланова. Деца, која су основношколског узраста, су веома заинтересована и допада им се начин на који са њима радимо“напоменула је проф. др Биљана Јеремић.

Извор: Град Кикинда