НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКОГ ДРУШТВА „ПЕТАР КОЧИЋ“ У НОВИМ КОЗАРЦИМА

У Дому културе у Новим Козарцима одржан је Новогодишњи концерт Културно-уметничког друштва “Петар Кочић“, који су својим програмом обогатили и ученици Основне школе “Иво Лола Рибар“. КУД „Петар Кочић“ основано је пре 45 година, окупља око 50 чланова, а бави се очувањем традиције, културе и народног стваралаштва, кроз различите секције. Догађају су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач, као и чланови Градског већа Љубан Средић и Валентина Мицковски.

“Постојање културно-уметничких друштава у селима од велике је важности за наш град, како бисмо будућим генерацијама обезбедили што бољу, срећнију и културнију будућност. У сеоским срединама све је на друштвима која негују традицију и културу, тако да смо из тог разлога дошли да их подржимо, али и уживамо у празничном програму“, истакла је Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

Публика је била у прилици да погледа традиционални новогодишњи концерт, који сеоски КУД сваке године организује крајем децембра:

“Ученици наше школе, који су нам били гости, представили су се песмицама, рецитацијама и глумом. Из нашег Културно-уметничког друштва учествовала су деца од пет до седам година, затим узраст од петог до осмог разреда, као и наши ветерани. Публика је могла да погледа игре из Трстеника, Лесковца, Црноречја и Врањског поља“, додала је Драгана Карановић, председница КУД „Петар Кочић“ из Нових Козараца.

Извор: Град Кикинда