NOVOGODIŠNJI PAKETIĆ ZA SVAKO DETE

Za mališane iz pećinačke opštine juče je bio pravi novogodišnji praznik. I ove godine pećinačka lokalna samouprava obezbedila je novogodišnje paketiće za decu iz Predškolske ustanove i osnovce od prvog do četvrtog razreda u svih 15 naselja pećinačke opštine, za decu koja pohađaju specijalna odeljenja u Kupinovu i Pećincima, korisnicima Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu, kao i za decu bez roditeljskog staranja. Uručeno je ukupno 1605 paketića, a predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović uručio je paketiće mališanima u osnovnoj školi u Pećincima.

“Podela novogodišnjih paketića našoj deci je jedna od najlepših dužnosti koje imam kao predsednik opštine Pećinci. Potrudili smo se da danas stignemo do svake osnovne škole i predškolske ustanove u svih 15 naselja naše opštine, a meni je pripalo zadovoljstvo da obradujem mališane ovde u Pećincima. Cilj nam je bio da svako dete u našoj opštini oseti radost novogodišnjih praznika. S druge strane deca su nas obradovala lepom novogodišnjom priredbom u kojoj smo svi danas uživali. Ove godine smo podelili preko 1600 paketića, a naša želja je da sledeće godine imamo još više dece u našoj opštini i da podelimo još više paketića” – rekao je predsednik Trbović.

Osnovna škola “Slobodan Bajić Paja” broji 400 učenika nižih razreda, a njihova direktorica Milijana Srdić kaže da je praznična atmosfera ispunila učionice i izmamila osmehe na licima dece, koja su se potrudila da pripreme i zanimljivu priredbu.

“Danas su sva deca došla u školu i veoma me raduje kada vidim i čujem njihovu graju i nestrpljenje pred uručenje novogodišnjih paketića. Drago mi je da lokalna samouprava misli na svu našu decu i da je u skladu sa novogodišnjim praznicima i darivanjima obezbedila paketić za svako naše dete” – izjavila je Srdić.

U Šimanovcima je paketiće mališanima uručio zamenik predsednika Opštine Zoran Vojkić, a u Kupinovu decu je obradovala načelnica pećinačke Opštinske uprave Dragana Krstić. Vesela praznična atmosfera vladala je juče u osnovnim školama i predškolskoj ustanovi u svim naseljima pećinačke opštine, a predstavnici Opštine Pećinci uručili su novogodišnji paketić svakom detetu.

Izvor: Opština Pećinci