НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА ДЕЦУ ИЗ ХРАНИТЕЉСКИХ ПОРОДИЦА

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић уручио је данас у згради Општине, заједно са директорком пећиначког Центра за социјални рад Биљаном Јовичић, новогодишње пакетиће деци без родитељског старања смештену у хранитељским породицама.

“Сваке године Општина Пећинци не заборавља ни једно дете за новогодишње празнике. Стога ми је посебно драго да смо данас угостили децу и њихове хранитеље, и поделили са њима радост предстојећих празника. Сигуран сам да им ово није први пакетић који су добили или који ће добити, али желимо да им и на овај начин покажемо колико мислимо на њих” – рекао нам је председник Општине Синиша Ђокић.

Директорка пећиначког Центра Биљана Јовичић казала је том приликом да је локална самоуправа ове године обезбедила новогодишње пакетиће за десеторо деце без родитељског старања, међу којима су и деца којима је престао хранитељски смештај, али која су током године била на породичном смештају.

“Драго ми је да је Општина Пећинци и ове године препознала осетљивост и проблематику деце која су без родитељског старања која се налазе на породичном смештају, јер њима свака пажња пуно значи“ – рекла је Јовичић, и додала да је Општина обезбедила новогодишње пакетиће и за кориснике Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту, који су им недавно уручени.

Хранитељство подразумева преузимање бриге и старање о детету, а Ивана Китић из Пећинаца, поред својих петоро деце, брине се и стара о још четворо деце различитог узраста која су без родитељског старања. Како нам је рекла, данашњи дан је посебно радостан како за децу, тако и за све хранитеље.

“Много нам значи, јер су наша деца на овај начин негде и равноправна са свом осталом децом. Заиста се много радују поклонима, а нама је драго да и она нису заборављена” – казала је Китић.

Извор: Општина Пећинци