НОВОГОДИШЊИ ТУРНИР У ФУТСАЛУ ДОБИО ШАМПИОНЕ

Екипа Краљевина Србија победник је III Новогодишњег турнира у футсалу, који је синоћ завршен у Србобрану. Они су у финалу били бољи од тима Баки Дом плус, којем је припала вицешампионска титула, док је треће место припало Градини систем из Темерина.

На најбољег играча турнира изабран је Предраг Пејовић (Краљевина Србија), најбољи стрелац је Дарко Тешановић (Баки Дом плус), а најбољи голман Ален Марковић (Баки Дом плус). У сениорској категорији првацима је припало 200.000 динара, другопласираној екипи 100.000 динара, а трећепласираној 50.000 динара. 

У категорији ветерана шампионска титула припала је екипи Летећи Холанђанин из Врбаса, друга је екипа ВМР Алатница, а трећа екипа из Бачког Јарка – Младост Макс Бет. Уз пехаре и медаље, и у овој категорији подељене су новчане награде – 50.000, 30.000 и 20.000 динара.

У конкуренцији петлића, односно дечака 2006. годиште и млађих, прво место припало је Ацовој банди, други је био One team, а треће место је припало екипи Front liners. У конкуренцији пионира до шампионске титуле стигла је домаћа екипа Љуба плус, сребрни су били дечаци из екипе Комшије Врбас, а бронзани дечаци из екипе Конама. За најбоље у млађим категоријама обезбеђени су новчани ваучери за куповину опреме у продавницама Sport vision. Финални дан одигран је пред препуном халом Центра за спорт и туризам.

„Утисци са Новогодишњег футсал турнира су одлични а чујем и од представника екипа из других градова да је све било организовано на највишем нивоу. То говори и о томе да смо Центар са спорт и туризам одређеним инвестицијама и бољим управљањем довели до нивоа да може да организује овако велико такмичење. Све је протекло у најбољем реду, није било инцидената, и нема сумње да је спорт победио, а Србобран је имамо прилику да ужива у врхунском спортском догађају. Посебно сам задовољан чињеницом да Србобран успева да редовним одржавањем својих вредних манифестација разних врста, постане веома жив и посећен. Имамо културно и спортско лето, са културним и спортским активностима се не стаје ни током зиме, грађани се окупљају на трговима, у установама, и циљ нам је да имамо активан живот током целе године, а све што радимо радимо за све грађане Србобрана, Турије и Надаља. Све екипе које су на турнир стигле из суседних градова понеће се собом лепе утиске из Србобрана и то је за нас част и доказ да смо добро обавили све задатке“, рекао је Радивој Парошки, председник општине Србобран, након уручења пехара и других награда.

Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт, оценио је да је 3. Новогодишњи турнир у футсалу био бољи од претходна два, и циљ је да сваке године квалитет такмичења и организације оде корак напред. „Пресрећни смо резултатима које смо остварили овим турниром. Имали смо 86 екипа, више од 20 такмичарских дана, прошли без повреда међу играчима, са веома задовољном публиком. Победила је најквалитетнија екипа на турниру, а за нас представља посебно задовољство што се за титулу шампиона до краја борила и једна екипа из Србобрана. Од 30 сениоских екипа 25 је било на врхунском нивоу, имали смо одличне утакмице, и то је оно што смо желели приликом организовања турнира. Србобран заслужује овакву спортску манифестацију и надам се да ћемо се догодине видети у још већем броју“, рекао је Андрић и захвалио публици на добром одзиву.

Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам, изразио је задовољство оствареним резултатима у свим сегметнима турнира, од бројности учесника у свим категоријама до посећености. „Главни покровотељ Новогодишњег футсал турнира је општина Србобран. Тим од петнаестак људи свакодневно је радио како би све фунционисало беспрекорно. За све победнике смо обезбедили вредне награде, ваучере за куповину опреме у Sport vision-u, а упоредо смо организовали и награду игру у којој смо поделили пет летовања за по две особе, и прикупили скоро 100.000 динара за помоћ најугроженијим породицама. Хвала свима који су куповином тикета учествовали у наградној игри“, рекао је Субић.

Izvor: Opština Srbobran