НОВОМ САДУ 15 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РАЗВОЈ ЖЕНСКОГ ИНОВАЦИОНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је данас потписивању уговора о додели средстава за развој женског иновационог предузетништва. У ту сврху додељено је 55.397.000 динара, а уговоре је потписао Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић са представницима Града Новог Сада, Лесковца, Зајечара, општине Сремски Карловци, општине Топола, општине Владичин Хан, као и представницима организација које су конкурисале за средства заједно са Градом Новим Садом и општином Варварин.

Средства ће бити усмерена на спровођење обука за покретање посла у градским и сеоским срединама, за стицање вештина из области иновација и развоја предузетништва, за иновирање производа и услуга у постојећим предузећима чији су власници жене, куповину нове опреме, а између осталог, и за директне подстицаје отварању нових предузећа и стартап компанија од стране жена. Партнери на пројектима биће јединицице локалне самоуправе, факултети, приватне мале и средње компаније и жене предузетнице, локалне развојне агенције и стручна удружења и невладине организације.

– Од Министарства смо добили 15 милиона динара, и то ће много значити предузетницама које ће моћи на локалном нивоу да конкуришу за та средства. Градска управа за привреду ће у наредном периоду расписати конкурс за директну подршку реализацији иновативних предузетничких идеја кроз давање подстицајних средстава женама предузетницама. Захвални смо Влади Републике Србије и Министарству на подршци као и на томе што су препопзнали значај иновације женског предузетништва – нагласио је Милорад Радојевић.

Према речима министара Поповића, за развој женског иновационог предузетништва ове године опредељено је 100 милиона динара.

– Ово је првих девет уговора које потписујемо, а биће их још. Жене у Србији су вредне и предузимљиве, а често су и много успешније од мушкараца у пословима које обављају. На овај начин желимо да их охрабримо да отварају своје компаније и предузетничке радње и остваре активнију улогу у развоју економије Србије – рекао је Поповић.