НОВОМ САДУ СУ ПОТРЕБНЕ КОРЕНИТЕ – РАДИКАЛНЕ ПРОМЕНЕ

Српска радикална странка сматра да се ништа спектакуларно, напредно и капитално за последње четири, односно осам година, у Новом Саду, по питању идејних пројеката и политичких решења апсолутно није могло видети. 

„Од силних обећања завршили смо кратких рукава, док је већина капиталних пројеката остала мртво слово на папиру. Да ли је то последица нестручности људи који воде овај Град или само њихове неагилности и мањка енергичности остаће за анализу у периоду који је поред нама. Буџет Града је оптерећен вишемилијардским енормним суфицитом који расте из године у годину, док се жив новац, али и онај који се држи у пословним банкама не усмерава на тржиште и градњу капиталних пројеката и програмских решења за горуће проблеме Новосађана. Посебно нас забрињава чињеница да ће управо током 2020. године, буџет Града бити још већи него претходних година, а да се налазимо у изборној години и периоду када смо погођени озбиљном ситуацијом проузрокованом светском епидемијом“ – истакла је Марина Недељковић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

Новосадски радикали сматрају да у овом граду коначно морамо покренути велике, захтевне и капиталне пројекте, попут изградње комплетне примарне комуналне инфраструктуре (канализација, водовод, асфалтна мрежа, струја) у свим приградским и градским насељима, ревитализације постојећих и изградње нових изворишта воде, нове фабрике воде, јавних гаража и велетржнице, отворених и затворених базена и спортских хала широм града, новог моста у продужетку Булевара Европе, те да се морамо озбиљно позабавити проблемом Градске депоније коју је потребно затворити и рекултивисати, а као контрамеру изградити спалионицу смећа.

Српска радикална странка упозорава грађане и на све већу опасност од масовне куповине гласова на предстојећим изборима у Новом Саду.

„Јавна је тајна да су неки стари и јавности добро познати играчи и оперативци за прљаве послове политичких партија активирани у последњих неколико месеци да припремају терен и унапред плаћају сигурне гласове. Српска радикална странка апелује на све грађане да не подлежу јефтиним уценама и притисцима који долазе од стране ових „људи“. Ради се о прљавом новцу који се испумпава из јавних и јавно-комуналних предузећа и преко сумњивих лица пласира на терен како би се обезбедила куповина гласова, што је потпуно иронично јер тај новац заправо припада свима нама. Ми смо га плаћајући порез и остале даџбине упумпали у јавни буџет. Нико нема право и не сме да процени да ли глас вреди хиљаду или две динара, да прети, уцењује или тражи да неко изрази своју политичку вољу пре самих избора. Зар није срамота да у 21. веку, људи у неким насељима у Новом Саду гацају по барама јер немају асфалт или да морају да сваки други, трећи дан празне септичке јаме, јер немају канализацију, а да неко дође и каже да њихов глас вреди једну црвену новчаницу? То није њихова срамота, већ оних који су их потценили и који су их довели на руб егзистенције“ – закључила је Марина Недељковић.