NOVOPEČENI PLIVAČI DOBILI DIPLOME

Na pećinačkim bazenima završena je kupališna sezona, kao i besplatna škola plivanja za najmlađe stanovnike naše opštine koji su juče primili i zvaničnu potvrdu o uspešno završenoj školi. Besplatnu školu plivanja i ove godine su, zahvaljujući uspešnoj saradnji sa pećinačkom lokalnom samoupravom, realizovali Sportski savez “Razvoj sportova” i Bazeni Pećinci.

Diplome malim plivačima uručili su Ivan Stojaković i Borislav Krstić instruktori škole plivanja i Bojan Pantić iz uprave Bazena, koji nam je tom prilikom rekao da se broj dece zainteresovane za plivanje povećava iz godine u godinu.

“Veoma uspešna sezona je za nama, a sve veći broj dece spremne da nauče da plivaju ili usavrše tehnike plivanja, jasan su pokazatelj da se naš cilj ostvaruje, a to je razvijanje sportskog duha kod najmlađih. Naravno, zahvaljujući velikoj podršci pećinačkog Sportskog saveza i nesebičnom angažovanju sva tri instruktora plivanja mi smo uspeli da decu zainteresujemo za plivanje, a posebno mi je drago da sada na kraju sezone slobodno možemo da kažemo da svako dete koje pohađa našu školu plivanja po završetku nauči da pliva i sa nestrpljenjem očekuje narednu kupališnu sezonu” – rekao je Pantić.

Proteklih meseci sa decom su radili instruktori Ivan Stojaković, Borislav Krstić i Dragana Naić, koji su se potrudili da deci prenesu što više plivačkog znanja i umeća, i da ih nauče da se snalaze u vodi

“Ove godine našu Školu plivanja pohađalo je i uspešno završilo oko devedesetoro dece raznih uzrasta i plivačkog znanja, i na osnovu toga su bili podeljeni u grupe. Časovi su protekli u najboljem redu, deca su prezadovoljna kao i mi, a roditelji koji su prisustvovali treninzima mogli su da prate napredak svoje dece tokom časova. Od neplivača koje smo imali skoro svi su proplivali, a jako mali broj dece kojima je ostalo još samo malo, plivačko umeće usavršiće naredne godine” – izjavio je Stojaković.

Najmlađi polaznici Škole plivanja naučili su ove godine kako da se ponašaju u vodi i kako izgleda zaplivati, oni malo stariji, takođe neplivači na kraju sezone su proplivali, a po rečima instruktora Borislava Krstića, najnaprednija grupa su bila deca plivači koja su želela da nauče nove tehnike plivanja.

“Takođe, tri puta nedeljno smo sa decom radili i kondicioni program koji je bio primeren tom uzrastu. Sve pohvale i za roditelje i za decu na želji i istrajnosti, kao i Sportskom savezu i pećinačkim Bazenima koji su još jednom omogućili deci da provedu aktivno i uspešno leto” – kazao je Krstić.

Jedanaestogodišnji Jovan Jovanović ove godine je naučio da pliva, a kako kaže učili su da plivaju pomoću daskica, kao i rad nogu u vodi, dok je devetogodišnja Anita Kovačević kao plivač ove godine stekla veštine raznih stilova plivanja

Srećni zbog postignutih rezultata i primljene diplome o uspešno završenoj školi, novopečeni plivači radost su podelili i sa roditeljima, a osmeh na licu bio je jasan pokazatelj da je Škola plivanja bila uspešna.

Izvor: Opština Pećinci