NOVOSAĐANI BOGATIJI ZA JOŠ JEDNU „NS BIKE“ STANICU

Nova „NS bike“ biciklistička stanica za iznajmljivanje bicikala, otvorena je danas na Bulevaru Patrijarha Pavla u Novom Sadu. Ova stanica je 14. po redu, te se sa punim pravom može reći da je Novi Sad postao jedan od najpogodnijih gradova za vožnju bicikala.

Direktor Parking servisa Stevan Lugonja, izjavio je da je „NS bike“ postao ozbiljan sistem alternativnog prevoza u gradu. On je, takođe, iskoristio priliku da zahvali sugrađanima na korektnom i fer korišćenju bicikala, istakavši da se kultura vožnje bicikala vratila na ulice Novog Sada.

„Mi smo se ove godine opredelili za lokaciju na Bulevaru Patrijarha Pavla, iz razloga što ovaj deo grada ima dobre biciklističke staze, a opet, moramo priznati i da Novi Sad, što se tiče biciklističke infrastrukture prednjači u odnosu na mnoge druge gradove. To nama znatno olakšava i poziciju, ali i našu misiju da širimo „NS bike“ mrežu. Stanica je automatizovana i pod video nadzorom. Korisnicima je omogućeno iznajmljivanje bicikala 24 sata. Posebna pogodnost za naše korisnike je što smo mi prošle godine razvili i „NS bike“ mobilnu aplikaciju koja omogućava puno podataka za korisnika u realnom vremenu“, izjavio je Lugonja.

Otvaranje nove „NS bike“ biciklističke stanice upriličeno je na Svetski dan turizma, kako bi se pokazalo da Novi Sad vodi računa o cikloturizmu, koji je vrlo popularan u Evropi. Direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević, kaže da su turisti veoma zainteresovani da obilaze Novi Sad biciklovima, te će ova novootvorena stanica imati velikog značaja, kako za turiste, tako i za Novosađane i Novosađanke.

„Posebno mi je drago što je ova biciklana upravo otvorena na Svetski dan turizma, koji je posvećen digitalnim tehnologijama u turizmu i meni je drago da je Parking servis uradio zaista vrlo korisnu aplikaciju za turiste, koji mogu da vide gde se sve biciklane koriste i na koji način mogu da koriste bicikle. Za nas je izuzetno važan cikloturizam i iz tog razloga smo pre dve godine radili biciklističku mapu Novog Sada, koju sada već moramo da ažuriramo i koju ćemo sledeće godine moći da ponudimo turistima. Ova stanica je važna i sa stanovišta turističke privrede, za naše hotele i agencije, a neke agencije već kreiraju ture za biciklistički obilazak Novog Sada“, rekao je Branislav Knežević.

Novi Sad od 2011. godine svojim građanima nudi iznajmljivanje gradskih bicikala, a koliko je vožnja bicikala popularna u ovom gradu svedoči i podatak da se registrovalo više od 5.000 korisnika, a bicikli su iznajmljeni više od 20.000 puta. Ovom stanicom, broj korisnika svakako će biti još veći.

Za vojvodjanske.rs Aleksandra Mišković