НОВОСАДСКА ЦВЕТНА ПИЈАЦА НА ПЛАТОУ СПЕНСА

Новосађани су већ навикли да свој пролећни садни материјал набављају на традиционалном окупљању љубитеља цвећа и произвођача, Новосадској цветној пијаци. Ове сусрете организује Покрет горана Новог Сада, са циљем да посетиоци на једном месту пронађу све што им је потребно за уређење својих тераса и вртова. Прва овогодишња манифестација на отвореном одржава се у петак и суботу 7. и 8. маја, као и увек на платоу испред Спенса.

Влада велика заинтересованост грађана и видимо их већ на прилазу са кесама пуним цвећа. Разноврсна је понуда, све се шарени од мушкатли, лобелија, расцветалих петунија и другог сезонског цвећа. Има садница многих зимзелених врста, украсног жбуња и дрвећа. Руже, хортензије, бугенвилије као и лимун и други цитруси. Широк је избор трајница, ту су седуми, чуваркуће, кактуси, собно и зачинско биље у саксијама.

Такође је велик избор опреме за хортикултуру, држача, пластичних и земљаних саксија и украсне грнчарије. Исто тако земља и ђубриво за цвеће. Има излагача уметничких заната, керамике, магнета, природне козметике и тезга са накитом. Поред тога у понуди се налазе прехрамбени производи, колачи и слаткиши, џемови и слатко. Има меда и производа од меда, воћа, воћних сирупа, ликера и вина. Укратко празник за душу и очи, па Новосађани прошетајте.

За Војвођанске текст и фотографије: Ивана В.