NOVOSADSKA FIRMA NAJAVILA IGRU GOING MEDIEVAL I PARTNERSTVO SA BRITANSKIM IZDAVAČEM Simulacija gradnje srednjevekovne kolonije dolazi na tržiše krajem ove godine

Novosadska firma Foxy Voxel danas najavljuje da će svoju prvu igru, simulaciju gradnje u srednjem veku “Going Medieval”, objaviti u saradnji sa britanskim izdavačem The Irregular Corporation krajem ove godine. PC igrači već sada imaju priliku za apliciranje za  igranje “beta” verzije igre – besplatne verzije koja vam može dati bolju sliku na čemu je tim radio ovih godina.

Going Medieval vodi igrače u 1346. godinu, u vreme početka oporavka starog sveta od katastrofe poznate kao Crna smrt. Oni koji su preživeli su migrirali i počeli da naseljavaju oblasti koju je priroda uzela pod svoje. Igrač će voditi svoje naseljenike i štititi ih od odmetnika, divljaka i religijskih fanatika u svetu u kojem ne postoje klasne razlike, granice i zakoni. Pored gradnje naselja sa raznim materijalima, igrač će morati da štiti svoje seljane, kako od gladi tako i od vremenskih nepogoda, a sama borba sa rivalskim fakcijama će podići složenost igre na sledeći nivo. Igrač će morati da obrati posebnu pažnju na svoje seljane, koji imaju unikatne lične priče i ciljeve, da bi shvatio kako najbolje da im služi.

Going Medieval stavlja igrača u jedan od najmračnijih i najopasnijih perioda u ljudskoj istoriji. Igrač će morati ili da se nosi sa tim problemima ili da u tom procesu nestane. Sa svakom novom partijom ni jedan scenario nije isti, te je ponovno igranje uvek novo iskustvo.

Prijavite se za betu: OVDE.