НОВОСАДСКИ БАЗАР НА СПЕНСУ

На првом спрату Спенса, испред некадашње Градске кафане, је 13. и 14. фебруара 2024. године од 16 до 22 сата одржан девети Градски базар. Организатор је удружење Синергија различитости, а овога пута обележен је празник љубави и вина.

За музички програм задужен је ди-џеј Деки, а богата понуда излагача је прилагођена свим генерацијама. Било је домаћих колача, пекарских производа, медењака, куртош колача, зимнице, меда, сухомеснатих производа, вина и ракије, сира. За гурмане и сладокусце заиста свега. Нама је овога пута привукла пажњу тезга са производима од лаванде из села Струганик. Десертно вино са лавандом, ликер, сируп против кашља, сок, ратлук, чоколада, као и врећице пуњене лавандом.

Било је аутомобилчића за колекционаре, играчака, рукотворина удружена ткаља, керамике, полудрагог камења, накита и додатака за косу, природне козметике, украсних свећа. Новосађанима је већ можда позната кожна обућа ручно рађена по мери, под називом „Да не жуља“. Овом приликом били су изложени удобни модели сандала и ципела за осетљива стопала, а посетиоци су могли поручити пар по свом укусу и мери.

Текст и фотографије: Ивана В.