НОВОСАДСКИ СНС РАСКРИНКАО ЛАЖНЕ ИНСИНУАЦИЈЕ БОРИСЛАВА НОВАКОВИЋА

Члан Председништва Српске напредне странке Дамир Зобеница присутним новинарима новосадских редакција, на ванредној прес конференцији у Новом Саду, је у свом стилу, аргументовано и прецизно, представио доказе који побијају оптужбе повереника Народне странке за Војводину Борислава Новаковића.

Дамир Зобеница новинарима поделио копије Уговора којим је Слободан Милић свој удео у фирми „Бобан градња“ још 2012. пренео на друго лице, као и свој удео у фирми „Capitel light team“. Као доказ који оповргава тврдње да је повезан са компанијама преко којих је починио кривично дело трговина утицајем, Зобеница је изнео и решење из АПР-а које показје да је фирма „Био теам електро доо“ брисана из регистра 2013.

Новинарима је доставио и „Изјаву о одрицању права својине“, коју је потписала Милићева супруга, иначе власница компанија „ES Capital rent“ и  “ Capital ES 2013″, а којом се, како је рекао Зобеница, у потпуности одрекла накнаде од експропријације, то јест профита од око 50.000 евра у корист Града Новог Сада.

Зобеница је новинаре позвао да се позабаве експропријацијама земљишта из 2008. године када је Боислав Новаковић био на челу Завода за изградњу града, а када су парцеле на потезу према Каћу и Шангају плаћане, како каже Зобеница, 393 евра по квадрату, док је парцела поред, 2014. године продата је за 82 евра по метру квадратном, наводи члан Председништва СНС-а.

На питање новинара да ли је Град, изузев парцела у Телепској долини, и на другим локацијама на име експропријације откупљивао земљиште од Милића или његове супруге и компанија са којима су повезани, Зобеница је одговорио да такве информације нема.

Снимак конференције можете погледати ОВДЕ.