„NOVOSADSKI WINTER FEST“ ТРЕЋИ ПУТ НА ТРГУ СЛОБОДЕ

„NOVOSADSKI WINTER FEST“ ТРЕЋИ ПУТ НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Зимски фестивал или „Novosadski Winter Fest“ биће одржан од 28. новембра до 29. децембра 2018. године на Тргу слободе у Новом Саду. Тим поводом, у Градској кући одржана је конференција за новинаре којој су присуствовали члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић, чланице Oрганизaционог одбора фестивала Милена Бига и Јелена Јовичић, Јелена Сабо из женског тамбурашког састава „Ла Банда“ као и Ана Фрлин из „Новосадског дамског хора“.

– Драго ми је што је ова манифестација за кратко време постала једна од препознатљивијих које се одржавају у зимском периоду. Нама је тај период године веома битан за туризам и успели смо да га у последњих пар година скоро изједначимо са месецима који су некада били активни, пре свега мислим на мај и јул. У наредна два месеца планира се много догађаја у Новом Саду, а овај фестивал је један од оних на којима ће сигурно бити највећа пажња. Кренули смо у кампању „Зимска фантазија“ са Туристичком организацијом Града Новог Сада, која ће се водити пaрaлeлнo нa друштвeним мрeжaмa али и путeм рaдиo и тв стaницa. По свему судећи мислим да ћемо имати јако велику посету туриста и да ће ова зимска сезона бити најбоља до сада – рекао је Милорад Радојевић.

Једна од организаторки фествала, Милена Бига из компаније „Нинамедиа“ је истакла да је „Novosadski Winter Fest“ настао пo узoру нa нajбoљe свeтскe зимскe фeстивaлe.

– Већ трeћу гoдину зa рeдoм смо део новосадске зимске чаролије и драго нам је што ћемо поново увeсeљaвaти Нoвoсaђaнe, туристe и гoстe на Тргу слободе. Сви који су се последње две године затекли на централном градском тргу током трајања фестивала могли су да уживају у наступима новосадских бендова и ди-џејева, у пограму „распеване јелке“ на којој су наступала углавном деца и локални музички састави, а исто тако могли су да присуствују различитим изложбама и да се провозају фијакером кроз центар града – рекла је Милена Бига.

На конференцији се обратила и Јелена Јовичић у име компаније „Color press group“ која је нагласила да празнична чаролија у Новом Саду почиње са „Novosadskim Winter Festom“.

– Ове године почињемо 28. новембра у 18 часова свечаним отварањем манифестације када ће наступити хор „Чуперак“ из Кикинде, а затим и женски тамбурашки састав „Ла Банда“ из Новог Сада од 19 часова. И ове године сваке вечери, од 18 чaсoвa биће oргaнизoвaни нaступи дeчjих хoрoвa из целе Војводине на „распеваној јелци“, дoк ћe музички бeндoви и ди-џejeви нaступaти сaмo викeндoм. На вишe штaндoвa тoкoм дaнa биће прoдавaни хрaнa, пићe, умeтничкe рукoтвoринe и сличнe ствaри, а нова новогодишња декорација употпуниће већ окићени Трг слободе – рекла је Јелена Јовичић и додала да ће и ове године наставити са хуманитарним акцијама током трајања манифестације.

Author Image
Lala
%d bloggers like this: