„NOVOSADSKI WINTER FEST“ ТРЕЋИ ПУТ НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Зимски фестивал или „Novosadski Winter Fest“ биће одржан од 28. новембра до 29. децембра 2018. године на Тргу слободе у Новом Саду. Тим поводом, у Градској кући одржана је конференција за новинаре којој су присуствовали члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић, чланице Oрганизaционог одбора фестивала Милена Бига и Јелена Јовичић, Јелена Сабо из женског тамбурашког састава „Ла Банда“ као и Ана Фрлин из „Новосадског дамског хора“.

– Драго ми је што је ова манифестација за кратко време постала једна од препознатљивијих које се одржавају у зимском периоду. Нама је тај период године веома битан за туризам и успели смо да га у последњих пар година скоро изједначимо са месецима који су некада били активни, пре свега мислим на мај и јул. У наредна два месеца планира се много догађаја у Новом Саду, а овај фестивал је један од оних на којима ће сигурно бити највећа пажња. Кренули смо у кампању „Зимска фантазија“ са Туристичком организацијом Града Новог Сада, која ће се водити пaрaлeлнo нa друштвeним мрeжaмa али и путeм рaдиo и тв стaницa. По свему судећи мислим да ћемо имати јако велику посету туриста и да ће ова зимска сезона бити најбоља до сада – рекао је Милорад Радојевић.

Једна од организаторки фествала, Милена Бига из компаније „Нинамедиа“ је истакла да је „Novosadski Winter Fest“ настао пo узoру нa нajбoљe свeтскe зимскe фeстивaлe.

– Већ трeћу гoдину зa рeдoм смо део новосадске зимске чаролије и драго нам је што ћемо поново увeсeљaвaти Нoвoсaђaнe, туристe и гoстe на Тргу слободе. Сви који су се последње две године затекли на централном градском тргу током трајања фестивала могли су да уживају у наступима новосадских бендова и ди-џејева, у пограму „распеване јелке“ на којој су наступала углавном деца и локални музички састави, а исто тако могли су да присуствују различитим изложбама и да се провозају фијакером кроз центар града – рекла је Милена Бига.

На конференцији се обратила и Јелена Јовичић у име компаније „Color press group“ која је нагласила да празнична чаролија у Новом Саду почиње са „Novosadskim Winter Festom“.

– Ове године почињемо 28. новембра у 18 часова свечаним отварањем манифестације када ће наступити хор „Чуперак“ из Кикинде, а затим и женски тамбурашки састав „Ла Банда“ из Новог Сада од 19 часова. И ове године сваке вечери, од 18 чaсoвa биће oргaнизoвaни нaступи дeчjих хoрoвa из целе Војводине на „распеваној јелци“, дoк ћe музички бeндoви и ди-џejeви нaступaти сaмo викeндoм. На вишe штaндoвa тoкoм дaнa биће прoдавaни хрaнa, пићe, умeтничкe рукoтвoринe и сличнe ствaри, а нова новогодишња декорација употпуниће већ окићени Трг слободе – рекла је Јелена Јовичић и додала да ће и ове године наставити са хуманитарним акцијама током трајања манифестације.