НОВУ АНГИО-САЛУ ЗА УРГЕНТНИ ЦЕНТАР КЦВ ВРЕДНУ 70 МИЛИОНА ДИНАРА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас нову ангио-салу за неуролошке, абдоминалне и периферне интервентне процедуре у Ургентном центру Клиничког центра Војводине, за коју је из покрајинског буџета издвојено 70 милиона динара, истакавши, да је ово један од најзначајнијих помака у обезбеђивању услова за квалитетнију здравствену заштиту у АП Војводини.
„Мождани удар је често обољење у са израженим степеном смртности и набавка овог ангиографског апарата пружиће шансу пацијентима да са минималним последицама по здравље, комплетна процедура од прве дијагностике до доласка у КЦВ буде урађена у кратком временском року“, рекао је председник Мировић.
За кратко време, додао је он, Покрајинска влада направила је велике помаке у области унапређења здравствене заштите, пре свега, захваљујући заједничком раду на обнови целокупне дијагностике у Клиничком центру Војводине и свим регионалним болницама у покрајини.
„Обезбедили смо нове ЦТ апарате, магнетне резонанце, обнављамо медицинску опрему и до краја мандата ове владе у потпуности ћемо обновити дијагностику у свих 35 клиника и института у покрајини, а круна нашег рада биће изградња Б и Ц блока Клиничког центра Војводине“, исатко је председник Мировић.

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић рекао је да је ова ангио-сала једина која је умрежена са свим регионалним општим болницима у Војводини и да ће лекари путем видео линка међусобно моћи да лече пацијенте.

„Оваква пракса до сада није постојала у покрајини. Ова ангио сала је срж и основ војвођанског здравства, али није једина велика инвестиција, јер у наредних месец до два Покрајинска влада ће обезбедити и два нова ЦТ апарата и нову магнетну резонанцу“, рекао је секретар Гојковић.