„НУС КУП“ ИСПУНИО ОЧЕКИВАЊА ЉУБИТЕЉА РИБЉЕГ ПАПРИКАША

Традиционално, по 15. пут, одржано је такмичење у кувању рибљег паприкаша „Нус куп“. Организатор такмичења је Kафана „Нус“, уз подршку Општине Kула, Туристичке организације општине Kула, као и многих приватних предузећа. Учествовало је 15 екипа, а судије су имале нимало захвалан задатак да оцене најбитније карактеристике свих узорака рибљег паприкаша. На крају, након предаје узорака и богате томболе за све присутне, одлука је донесена: треће место освојила је екипа „Јаз“, на другом месту је екипа „Бабушка“, док је победник 15. по реду „Нус купа“ екипа „Шнајдер“.

Власник Кафане „Нус“, Ненад Калезић, рекао је да добре атмосфере није мањкало иако је био мањи број екипа када се упореди са прошлом годином. Такође, истакао је да је ово такмичење претрпело велики губитак, имајући у виду да међу живима није више Иван Сењи, један од организатора овог такмичења. Ипак, како је нагласио Калезић, ово такмичење ће живети и убудуће и то је најбољи начин да се очува успомена на човека који је био велико име у овој области:

„Искрено да вам кажем, ја сам задовољан и са оволиким бројем екипа. Атмосфера је фантастична, иако се термин поклапа са много већим догађајем овог типа у Апатину. Традиција ће и даље да постоји и надамо се већем броју екипа догодине. Пуно ми је срце када видим да такмичење и даље живи, а овогодишње издање је и на неки начин посвета мом великом пријатељу Ивану Сењију који је волео „Нус“, дружење и добру атмосферу, а био је и велики мајстор када је у питању припремање рибљег паприкаша“.

Радован Булатовић из Крушчића био је један од судија на овогодишњем „Нус купу“. Када је реч о карактеристикама доброг рибљег паприкаша, Булатовић је рекао да је најбитније ускладити укус, рибу као главни састојак и зачине, те да је већина екипа испунила тај најважнији услов:

„Најбитнија ствар је усклађивање односа рибе, воде, паприке и лука. Овде конкретно можемо видети паприкаше који су лепи и који дефинитивно имају квалитет, макар на први поглед. Гледајући крајњи биланс, пет узорака има знатан квалитет, а однос укуса и визуелни квалитет на крају одлучују победника“.

Извор: Општина Кула