ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

У оквиру дечије недеље, која је почела јуче, Општина Бачка Паланка је определила средства за поделу пригодних поклона по школама и вртићима. Поклони су у виду књига, које су намењене школским библиотекама а сваком вртићу је припала едукативна играчка. Поклоне је уручила Вера Жарковић, руководилац Одељења за друштвене делатности. Данас, 6. октобра обишла је Основну школу ,,15 октобар” у Пивницама, Основну школу ,,Браћа Новаков” у Силбашу са издвојеним одељењима у Деспотову и Парагама, Основну школу  ,,Алекса Шантић” у Гајдобри, са издвојеним одељењем у Новој Гајдобри и Основну школу ,,Здравко Челар” у Челареву.

Под слоганом “Подељена срећа два пута је већа” у Палати “Србија” свечано је отворена традиционална “Дечија недеља”. До 11. октобра, сваки дан ће бити посвећен једној теми и организовању активности за децу.

Организациони покровитељ је хуманитарна организација “Дечије срце”, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

,,Дечија недеља” слави право деце да уживају у детињству и младости, и то је такође прилика да деца покажу своје таленте, вештине и способности. Локална самоуправа се труди да се о малишанима прича и размишља, не само у току обележавања дечије недеље, већ током целе године, а да се пре свега ослушкују дечије потребе.

Извор: Општина Бачка Паланка