ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ИВАЊДАНА РАЗНОВРСНО И ХУМАНИТАРНО

У сусрет сеоској слави у Суботишту, 7. јула, Савет месне заједнице овог насеља организовао је протеклог викенда турнир у малом фудбалу и трећу Пасуљијаду.

Како нам је рекао Жељко Божић, члан Савета, на Пасуљијади је учествовало 16 екипа, а велики број такмичара окупио се у парку у центру насеља поред котлића у којима се крчкао пасуљ. Добро расположење употпунило је манифестацију чији је покровитељ Општина Пећинци, а помогли су и Индустрија меса „Ђурђевић“ и ДСЛ „Фруит“ из Новог Сада.

„Турнир у малом фудбалу, који је окупио 20 екипа, био је хуманитарног карактера. Играли смо сви за Мину Пошарац, а сав приход од котизације за турнир, као и део прихода од Пасуљијаде, укупно 115 хиљада динара, намењени су за њено лечење. Део прихода од котизације за Пасуљијаду биће искоришћен за спољно и унутрашње кречење мале сале Дома културе“ – рекао је Божић.

Најбољи пасуљ скувала је екипа из Карловчића „Бећари“. Друго место је освојила екипа „Трнџа“ из Црне баре, док су се на трећем месту нашли домаћини екипа „Пензионери“.

Од двадесет екипа на турниру у малом фудбалу, прво место припало је екипи из Платичева „Јединствени“, друго место екипи кадета Слободе из Доњег Товарника, док је треће место освојила екипа „Соколови“ из Пећинаца.

Божић додаје, да Савет организује на дан славе у петак, 7. јула, полагање венца на спомен обележје жртвама фашизма, а у вечерњим сатима биће организована журка за младе у Дому културе.

Извор: Општина Пећинци