ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДОБРОВОЉНИХ ВАТРОГАСАЦА СРБИЈЕ

У свечаној сали општине Кула, данас је уприличен пријем за Добровољно ватрогасно друштво „Кула 1877“. Повод за свечани пријем је обележавање 27. септембра – Дана добровољних ватрогасаца Србије. Ватрогасце је, у име локалне самоуправе примио и поздравио заменик председника општине Кула, Карољ Валка, који је истакао да су добровољна ватрогасна друштва веома значајна за нашу заједницу, јер помажу средини, спашавају људске животе, увек су на располагању, а све то раде на добровољној основи. Валка је подсетио да је буџетом општине Кула за следећу годину планирано 80 одсто повећање буџета за добровољна ватрогасна друштва.

Председник Општинског ватрогасног савеза, Ненад Марјановић подсетио је да се овај дан обележава у помен ватрогасном оркестру из Краљева који је 27. септембра 1941. године успео да изађе из окупираног града на Ибру. Свечаност је била прилика да се ватрогасцима доделе дипломе за протекли допринос Друштву, а неки су и унапређени.

Далибор Стојков је рекао да је сјајан осећај бити ваторгасац. Он је позвао све заинтересоване момке и девојке да се придруже Друштву. Стојков сматра да се не придаје довољно пажње добровољним ватрогасним друштвима.

-Требало би више да се промовишу, а и ми ћемо се потрудити да то побољшамо, рекао је Стојков.

Извор: Општина Кула