ОБЕЛЕЖЕН ДАН НАУКЕ НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ

Поводом Дана науке и рођења Николе Тесле, у великој сали Општинског културног центра, уприличена је додела признања за 62 ученика, који су за протеклу школску години добили 65 награда.

Свечаности доделе признања, претходило је предавање на тему „Промиција науке и наука у школи“ које су одржали проф. Др Марија Бошњак Степановић, професор на педагошком факултету у Сомбору на Катедри за природне науке и сарадница Центра за развој образовања „Планета“ из Сомбора и Сања Балаћ, докторант и предавач на Педагошком факултету у Сомбору на Катедри за природне науке и једна од оснивачица Центра за развој образовања „Планета“ из Сомбора.

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ доделила је признања најбољим ученицима основних и средњих школа Општине Апатин.

– Преко 60 ученика је ове године награђено у областима науке и спорта. Желим да данас честитам најбољима међу вама, то су ученици генерације и носиоци Вукових диплома које смо и ове године богато наградили. Треба да увек имамо на уму да општина Апатин подржава и промовише науку и успехе младих. Пре свега, ту су стипендије за средњошколце које једини у овом округу уопште нудимо, и сви наши средњошколци који постижу одличне успехе имају могућности да добију стипендије. Ту су и стипендије за студенте, имамо преко 150 студената који сваки месец добијају стипендију у износу од 9.000 динара. Надам се да ћете се пронаћи у неким од ових подстицаја и наставити да постижете резултате какве сте постизали на понос читаве општине, ваших породица и наставника, школа наше општине. Честитам вам и желим успех у даљем школовању, рекла је честитајући ученицима на успесима председница општине Дубравка Кораћ и додала да жели да их замоли да, као Никола Тесла, никада не престану да верују да унапређујући себе могу да промене свет.

Извор: Општина Апатин